Wandelen en zwemmen met de hond los bij het Wylerbergmeer

Het Wylerbergmeer is een recreatiegebied in Ubbergen, wat vlak bij de grens van Duitsland ligt. Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Nijmegen en ook te voet bereikbaar vanaf Berg en Dal.

In de wintertijd (1 oktober tot 1 mei) mag de hond hier overal lekker los lopen. In de zomertijd mogen honden in het gebied aan de achterkant van het meer loslopen en zwemmen.

Het gebied heeft een sprookjesachtige uitstraling, met de indrukwekkende heuvels en bossen op de achtergrond. De bossen die je in de verte zien, zijn die van de Duivelsberg in Berg en Dal. Leuk om te combineren, maar je kunt het ook voor een andere dag bewaren.

Parkeren bij het Wylerbergmeer

Als je met de navigatie naar het Wylerbergmeer rijd, kom je bij de parkeerplaats van Leisurelands. Dit is betaald parkeren. Hiervoor betaal je in het laagseizoen €3 en in het hoogseizoen €6. Houd er wel rekening mee dat je hier alleen kunt pinnen.

Zwemmen met de hond los in het Wylerbergmeer

In het hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober) Mag de hond niet op het strand van het Wylerbergmeer komen.

Je kunt dan vanaf de parkeerplaats links langs het strand om lopen. Daar kun je de poortjes door om het verharde pad langs het water aan de achterzijde te volgen.

Er zijn hier verschillende plekjes waar de hond het water in kan. Ook staan er bankjes langs de waterkant waar je zelf even kunt genieten van dit prachtige uitzicht.

Het water is schoon en helder. In de zomertijd wanneer het een lange tijd warm is geweest, is er hier wel kans op blauwalg. Het meer is niet al te groot en blijft ook niet in beweging, dus houd er rekening mee na een lange periode van warmte.

Ik heb me ook laten vertellen dat er hier ijsvogeltjes te spotten zijn. Helaas hebben wij ze niet gezien, maar wie weet hebben jullie geluk! 🙂

Wandelen met de hond los bij het Wylerbergmeer

Het grote pad dat om het meer heen loopt, is verhard. Hierdoor is het geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Op het strand is tevens ook een toiletgebouw aanwezig. Heel fijn als je zelf ook hoge nood hebt! 🙂

Er staan speeltoestellen voor kinderen. Ook is er een groot grasveld om op te spelen, picknicken of om gewoon lekker te genieten van het uitzicht.

Aan de achterkant van het water zijn er verschillende paden die je kunt volgen om verder te wandelen. Aan het verharde pad zitten verschillende smalle bospaadjes, waar jullie lekker kunnen rondstruinen. Er zit een klein gedeelte bebost gebied aan vast, wat heerlijk koel is tijdens de warme dagen.

Het Wylerbergmeer ligt vlak bij Duitsland. Dat is dan ook prima te lopen vanaf het meer. Als je het geharde fietspad volgt wat om het meer heen loopt, staat het aangegeven met bordjes. Zo loop je binnen 10 minuten langs de prachtige weilanden van Duitsland.

Je kunt er ook voor kiezen om door te wandelen naar de prachtige bossen van de Duivelsberg. Aan de achterkant van het Wylerbergmeer kun je een poortje doorlopen. Dit komt uit op de grote (drukke) weg. Aan de overkant van de weg wandel je zo de bossen in.

Houd er wel rekening mee dat het een flinke klim is, als je slecht te been bent. De bossen van Berg en Dal liggen wat hoger en, zoals de naam het al zegt, met bergen en dalen. 😀

Aan het Wylerbergmeer is geen horecagelegenheid. In de bossen van de Duivelsberg zit pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. Hier kun je terecht voor een lekkere kop koffie, lunch of diner. Honden zijn van harte welkom.

Zijn jullie ook wel eens wezen wandelen en zwemmen bij het Wylerbergmeer?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van deze mooie plek vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *