Wandelen met de hond op de Mookerheide in Mook

De Mookerheide is een adembenemend mooie plek voor een wandeling. Het ligt in het noorden van Limburg, net over de grens van Gelderland. Wandel over de heuvels en langs heide. Laat je verblinde door het uitgerekte landschap. Kom samen met je hond wandelen en waan jezelf even in het buitenland!

Mookerheide

Parkeren bij de Mookerheide

Er zijn verschillende parkeerplaatsen direct aan het prachtige wandelgebied van de Mookerheide. Maar je kunt er ook voor kiezen om de wandeling iets uit te breiden en eerst een stukje door een honden losloopgebied te wandelen.

Wandel je graag met de hond aan de lijn en wil je meteen starten op de Mookerheide? Dan kun je het beste parkeren op Parkeerplaats Mookerheide. Navigatieadres is Papenbergseweg 5 in Mook. Een andere, kleine parkeerplaats vind je op de Startse Dalweg.

Wil je graag eerst een stukje door een losloopgebied wandelen? Parkeer de auto dan bij herberg ’t Zwaantje Groesbeekseweg 106 Mook. Vanaf hier kun je aan de overkant van de weg het Groesbeekse bos in. Hier mogen honden loslopen.

Als je het wandelpad volgt, kom je in een rondje van ongeveer 30 minuten weer terug bij herberg ’t Zwaantje. Vanaf hier kun je de rode paaltjes volgen. Zo kom je uit bij het begin van de Mookerheide.

Mookerheide Mook

Met de hond naar de Mookerheide

Op de Mookerheide mogen honden niet loslopen. Dit is het leefgebied van de Schotse Hooglanders. Ook de schaapskudde is hier af en toe te vinden. Honden zijn om deze reden gewoon welkom, maar wel aan de lijn.

De Mookerheide is een omheind gebied vol leven. Vanaf het moment dat je de omheining binnenstapt wordt je overspoeld door het adembenemende uitzicht. Het uitgerekte, heuvelachtige gebied zorgt voor de mooiste uitzichtpunten waarbij je het hele gebied kunt overzien.

Kijk of je de Schotse Hooglanders kunt spotten vanaf één van de bankjes langs het wandelpad. Wij waren hier op een frisse ochtend in januari. Maar kom je aan het einde van de zomer? Dan kleuren de heides paars en kijk je helemaal je ogen uit!

Mookerheide

Wandelroutes op de Mookerheide

Volg je liever een wandelroute? Parkeer de auto dan bij herberg ’t Zwaantje. Vanaf hier starten verschillende wandelroutes of kun je inhaken op andere routes. Hier vind je tevens een informatiebord waarop alle routes beschreven zijn.

De Mookerheide route van 3 km brengt je door het omheinde gebied van de Mookerheide. Een absolute aanrader! Hierbij volg je de rode paaltjes.

Ben je na 3 km nog lang niet uitgewandeld? Combineer deze route dan met één van de andere routes door het bos. Bijvoorbeeld de Herrendal route van 3 km. Aan het einde van de rode route kun je meteen starten aan deze route. Hierbij volg je de blauwe paaltjes.

Wil je liever een wandelroute door een honden losloopgebied? Volg dan de Biesseltroute van 6 km. Hierbij volg je de roze/paarse paaltjes. Deze wandelroute gaat niet over de Mookerheide, maar je kunt deze twee natuurlijk wel combineren.

Mookerheide honden

Horeca bij de Mookerheide

Een ontzettend gezellige en hondvriendelijke horeca is onze favoriet: Herberg ’t Zwaantje. Hier kun je lekker buiten zitten onder de overkapping met terrasverwarming. Binnen is de hond ook van harte welkom.

Je kunt hier terecht voor een lekkere koffie met gebak (Limburgse vlaai!) of een stevige lunch. Maar ook voor een biertje met iets te snacken. Er staan drinkbakken klaar en de hond krijgt een koekje.

Wandel jij wel eens bij de Mookerheide?

En wat vind je dan het aller mooiste aan dit gebied? Als je een ervaring of tips met ons wilt delen, kun je hier onder een berichtje achterlaten.

Eén antwoord op “Wandelen met de hond op de Mookerheide in Mook”

  1. Vanmiddag loslopende wittige middelgrote hond aangetroffen in zijn eentje achter een raster. Wij kwamen van begraafplaats. Leek baasje kwijt te zijn. Hij rende weg. Mgl loopt hij er nog?
    Op het stuk met hei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *