Losloopgebied Bergharen – Wandelen met de hond over de zandberg

Losloopgebied Bergharen is een gezellige plek om met je hond naartoe te gaan. Hier kunnen honden lekker rennen en spelen op de grote zandvlakte.

Bergharen losloopgebied

Parkeren bij het losloopgebied Bergharen

Er is een openbare parkeerplaats bij de molen, aan het begin van het losloopgebied. Als navigatieadres kun je Molenweg 53 in Bergharen gebruiken.

Vanaf de parkeerplaats loop je aan de linkerkant meteen het losloopgebied in. Aan de rechterkant van de parkeerplaats is de Kapelberg. De prachtige kapel staat boven op een heuvel. Honden zijn hier helaas niet toegestaan, maar je kunt een kijkje nemen vanaf de parkeerplaats.

Losloopgebied Bergharen

Het losloopgebied bestaat uit twee zandvlaktes en een stuk heuvelachtig bebost gebied. Er is een kleine zandvlakte aan het begin van het gebied en verderop een grotere zandvlakte met heerlijk zacht stuifzand.

De wandelpaden zijn van zand en af en toe is het een stukje klimmen door het bos. Door het gebied gaat ook een ruiterpad en een mountainbikeroute.

In het weekend is dit een druk bezochte plek en maak je veel kans om speelmaatjes te vinden. Het is zeer geschikte plek als jouw hond van spelen houd en niet zozeer van lange wandelingen. Ook is het een populaire plek voor mensen die er met hun kinderen op uit gaan.

Bergharen zandberg

Wandelen in Bergharen

Vind je het wel leuk om een stuk verder te wandelen? Dan is het losloopgebied in Bergharen leuk om te combineren met het verderop gelegen kasteel Hernen. Ook hier is een klein losloopgebied voor honden.

Onderweg loop je wel door het woongebied en langs de weg, dus dan kan de hond niet overal loslopen. Er is geen gemarkeerde wandelroute tussen deze twee gebieden, maar Google Maps kan daar ongetwijfeld bij helpen.

Hier lees je meer over kasteel Hernen.

Losloopgebied Bergharen

Wandelen jullie wel eens bij het losloopgebied in Bergharen?

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring over deze gezellige wandelplek! Als je wilt kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *