Losloopgebied voor de hond op Staddijk in Nijmegen

Het stadspark Staddijk in Nijmegen is voor ons 10 minuutjes lopen vanaf huis. We kunnen het bijna onze achtertuin noemen. 🙂

Staddijk is geen super groot park en ook het losloopgebied is niet zo groot als bijvoorbeeld bij de Hatertse Vennen. Maar toch verbaas ik me iedere keer weer over de prachtige natuur in dit park.

De hond kan lekker spelen en zwemmen bij goed weer en er zijn altijd wel speelmaatjes te vinden.

Parkeren bij Staddijk

Je kunt de auto gratis parkeren bij Staddijk. Er is een parkeerplaats ongeveer 200 meter voor het crematorium Waalstede. Let wel op dat je niet óp de parkeerplaats van het crematorium parkeert, want dat mag niet.

Er is ook nog een parkeerplaats aan de andere kant, bij de voetbalvelden. Als je de navigatie instelt op Staddijk 33 kom je daar uit.

Losloopgebied Staddijk

De hond mag niet overal in het park loslopen. Er zijn veel sportvelden en ook vissers mogen hier het hele jaar zitten.

Speciaal voor de honden is hier een omheind losloopgebied. Deze vind je tussen de houten poorten. Er staat met bordjes aangegeven dat het losloopgebied is. Dit eindigt ook weer als je aan de andere kant de poort uitloopt.

Vanaf het losloopgebied kan de hond het water in om lekker te zwemmen. Er is een groot grasveld waar de honden lekker kunnen rennen en spelen. Verder is er nog een stuk bebost gebied. Bij het water staat ook een picknickbankje waar je zelf even kunt zitten terwijl de honden spelen en ravotten.

Toch lopen heel veel mensen met de hond los over het gehele park van Staddijk. Als de hond zich netjes gedraagt, vinden de meeste andere bezoekers van het park dit ook geen probleem. Maar officieel mag dit niet.

Het is mij nog nooit gebeurd, maar van andere mensen heb ik wel gehoord dat zij een bekeuring hebben gehad voor het los laten lopen van de hond.

Deze bekeuring kost €99,00 per hond. Best een duur grapje. Zeker als het losloopgebied ook een prachtig stuk is om doorheen te lopen.

Zwemmen met de hond op Staddijk

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de hond om even lekker het water in te gaan. Het water is er niet super schoon, maar wel verfrissend voor de hond met de warme dagen.

Wanneer de temperaturen oplopen, is er kans op blauwalg in het water. Het is stilstaand water waar veel voedingsstoffen inzitten. Het recept voor blauwalg.

Je kunt het herkennen aan de soort olie-achtige of groene laag die op het water drijft. Weet je niet zeker of het water geschikt is voor de hond om te zwemmen? Vraag het dan aan één van de andere bezoekers of kijk op de website zwemwater.nl.

Schaapskudde op Staddijk

Een paar keer per jaar staat de schaapskudde op Staddijk. Deze gezellige grazers komen het gebied kortwieken en de bezoekers vermaken met hun tevreden geluidjes.

Voordat je het park inloopt, staat er een bordje dat de kudde aanwezig is. Er wordt dan vriendelijk verzocht om de hond aan de lijn te houden, om de schapen niet overstuur te maken.

De schaapskudde staat ook wel eens in het losloopgebied van de honden. Dan mogen honden hier ook niet komen.

Je kunt er dan voor kiezen om de hond aangelijnd te houden, of om bijvoorbeeld verder te wandelen naar het losloopgebied bij de Berendonck.

Wat vinden jullie het leukste aan Staddijk?

Deel je ervaring met ons over dit mooie stadspark. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *