Losloopgebied park Zypendaal in Arnhem

Park Zypendaal in Arnhem heeft een prachtig groot losloopgebied. Aaneengesloten aan park Zypendaal ligt het al even mooie park Sonsbeek.

Deze twee zijn samen goed te combineren voor een stevige wandeling met de hond. Op de meeste plekken mogen honden lekker loslopen. Tussen de twee parken in is er een gedeelte waar honden even aan de lijn moeten.

Losloopgebied park Zypendaal

Parkeren bij het losloopgebied van park Zypendaal

Er is een openbare parkeerplaats tegenover brasserie De Boerderij. Het navigatieadres is Parkweg 2 in Arnhem.

Vanaf hier wandel je tegenover de brasserie zo het losloopgebied van park Zypendaal in. Aan de andere kant van de brasserie ligt park Sonsbeek. Hier moeten honden in het begin van het park nog even aan de lijn, voordat je bij het losloopgebied komt.

Er is nog een openbare parkeerplaats aan de Zijpendaalseweg. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over en loop je park Zypendaal in vanaf de andere kant. Honden moeten het eerste stuk nog even aangelijnd zijn. Het losloopgebied begint aan de overkant van de tuin.

Losloopgebied park Zypendaal

Losloopgebied in park Zypendaal

Het losloopgebied in park Zypendaal is prachtig divers. Een groot gedeelte van het losloopgebied loopt door het bos. Door het hoogte verschil heeft het een sprookjesachtige uitstraling.

Als je het grote pad volgt, maak je een rondje om het park. Het losloopgebied loopt langs de sportvelden tot aan de grote weg (Schelmseweg) en dan weer langs de Zijpendaalseweg terug. Rondom Huis Zypendaal moeten honden wel aangelijnd zijn. Je kunt dan ook via het bos weer door het losloopgebied wandelen.

Maar het is ook zeker aan te raden om lekker over de smalle paadjes door het bos heen te wandelen. Er staan verschillende bankjes langs de wandelpaden om even te gaan zitten.

In het midden van het losloopgebied is een groot grasveld. Hier kunnen honden lekker spelen en rennen. Als het lekker weer is kun je hier ook heerlijk neerstrijken met je picknickmandje. 🙂

Park Zypendaal honden

Park Zypendaal

Waar het losloopgebied stopt, kun je verder wandelen met de hond aan de lijn. En dat is absoluut de moeite waard! Hier wandel je namelijk door de historische tuin van Huis Zypendaal.

Huis Zypendaal is helaas verboden voor honden. Maar door de tuin kun je heerlijk wandelen. Langs het water en de prachtige kunst uit de 18e eeuw. Het pad wat hier langs loopt wordt overgroeid door prachtige bomen.

Met de hond aan de lijn kun je verder wandelen langs het water, totdat je bij brasserie De Boerderij uitkomt. Hier ligt een vijver met een verhard pad eromheen. Aan de overkant van de vijver wandel je park Sonsbeek in. Na ongeveer 10 minuten kom je weer bij een losloopgebied.

Het verharde pad rondom de vijver is makkelijk te bereiken vanaf de parkeerplaats van De Boerderij. Dit pad is rolstoelvriendelijk en geeft je een prachtig uitzicht over het water. Een rondje om de vijver is niet erg groot, maar het is wel een hele mooie plek.

Park Zypendaal

Horeca bij park Zypendaal

Tussen park Zypendaal en park Sonsbeek in vind je de gezellige brasserie De Boerderij. Hier kun je na de wandeling terecht voor een lekker hapje en een drankje.

Honden zijn buiten op het terras meer dan welkom. In de tijd dat de restaurants gesloten waren, hebben wij hier toch een lekkere coffee to go kunnen krijgen voor tijdens de wandeling.

Wandelen jullie wel eens bij park Zypendaal?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie van dit prachtige park vinden! Ook zijn wij nieuwsgierig of jullie na het wandelen opzoek gaan naar een gezellige plekje om koffie te gaan drinken.

Wat is volgens jullie de leukste, lekkerste en meest hondvriendelijke horecagelegenheid in de buurt? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *