Wandelen met de hond bij het Goffertpark in Nijmegen

Het Goffertpark is een stadspark van ongeveer 83 hectare groot. Je vind deze toffe plek op ongeveer 10-15 minuutjes rijden van het centrum van Nijmegen.

Hier is voor iedereen iets te beleven! Vooral met het mooie weer komen hier veel mensen om te wandelen, skeeleren, picknicken of gewoon te genieten van het mooie weer. Een gezellige plek waar een fijne sfeer hangt.

De hond is hier dan ook meer dan welkom. 🙂

Goffertpark Nijmegen

Parkeren bij het Goffertpark

Aan parkeerplaats ontbreekt het hier niet. Er zijn verschillende plekken rondom het hele park waar je de auto gratis kunt parkeren.

Het prettigste is het om de auto direct langs het park te parkeren. Dit kan langs de gehele Slotenmaker de Bruïneweg aan de kant van het park. Aan de andere kant van het park ligt het parkeerterrein van het NEC voetbalstadion. Ook hier kun je gratis parkeren. Hier vind je de link die opent in Maps.

Honden los in het Goffertpark

De gemeente Nijmegen heeft 2 kleine losloopgebieden aangewezen in het Goffertpark. Eén daarvan is tussen de Steinweglaan en het NEC stadion. Dat gedeelte bestaat vooral uit gebost gebied.

De andere is tussen de Muntweg en de Siertuin. Dit is een lange strook gras tot dat je bij de vijver in de siertuin komt. Hier mogen honden niet zwemmen.

*Verder is er ook geen schoon water in het Goffertpark. Houd er rekening mee dat je voldoende drinkwater meeneemt tijdens de warme dagen.

Goffertpark honden

Als je een wandeling maakt door het Goffertpark, zal je zien dat niet veel mensen hier wandelen met hun hond aan de lijn. Het park is ook zo ontzettend groot, dat je elkaar niet snel in de weg zult lopen.

Een betere manier om dit te omschrijven, is dat het gedoogd wordt om de hond hier los te laten. Merk je dat andere mensen het vervelend vinden of last hebben van de hond? Houd hem dan even bij je of doe hem aan de lijn.

Horeca en uitstapjes bij het Goffertpark

Tegenover het Goffertpark zit de gezellige Mister Panda Goffertboerderij. Hier kun je buiten op het terras terecht met de hond voor een hapje en een drankje. Achter Mister Panda vinden jullie ook de kinderboerderij De Goffert. Hier mag de hond niet mee naar binnen. Je kunt wel buiten langs het hek wandelen om de diertjes gedag te zeggen.

Aan de andere kant van Mister Panda is een klein skatepark en daar tegenover zit het open lucht zwembad het Goffertbad. Hier mogen honden helaas ook niet mee. Maar… 1x per jaar mogen de honden hier een duik nemen in het zwembad. Dat is aan het einde van het zwemseizoen, meestal half september. Het zwembad sluit dan voor de wintertijd. Op de laatste dag mogen honden hier, samen met hun baasjes, komen zwemmen.

Goffertpark Nijmegen

Komen jullie van wat verder weg om het Goffertpark te bezoeken? Houd er dan rekening mee dat hier regelmatig evenementen worden georganiseerd. Ook heel leuk, maar alleen niet voor de hond. Je kunt dit checken op de website van Agenda Nijmegen.

Verharde paden door het Goffertpark

Rondom het Goffertpark loopt een verhard pad. Dit maakt het goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Het pas is breed en goed onderhouden.

Langs het verharde pad staan bankjes en afvalbakken. Het pad loopt helemaal langs het grote grasveld en ook door het stukje bos wat er achter ligt.

Wandelen met de hond in het Goffertpark

Een wandeling om het Goffertpark is ongeveer 3,5 kilometer. Je kunt de wandeling verlengen door bij het openluchttheater het bos in te gaan. Hier loopt nog een pad tussen de bomen door waar jullie lekker rond kunnen struinen.

Ook een bezoekje aan de Siertuin mag niet ontbreken. Hier kun je met de hond aan de lijn doorheen wandelen. Het is een gezellig paadje met bankjes en prachtige bloemen. Vroeger was dit de Rozentuin, maar vandaag de dag groeien hier allerlei soorten bloemen.

Goffertpark Nijmegen

Een eindje van de Siertuin vandaan is een kleine vijver waar een bruggetje overheen loopt. In de lente komen honden hier ook om te zwemmen, maar in de loop van de zomer wordt het wel afgeraden. Het kleine plasje stilstaande water kan snel gevaarlijk worden voor honden.

Geschiedenis van het Goffertpark

Het Goffertpark is geopend in 1939. Maar het project is begonnen in 1935. De aanleg van het Goffertpark was eigenlijk een werkverschaffingsproject.

In deze tijd heerste er grote werkeloosheid. Om de mensen toch aan het werk te houden, is het ontwerp voor het Goffertpark ontstaan. Hiervoor werden geen machines gebruikt, alles is met de hand aangelegd.

Vandaag de dag genieten mensen van binnen en buiten Nijmegen nog steeds van dit prachtige park. Waaronder wij. Wat een dankbaarheid!

Tip: Als je er een dagje van wilt maken is het Goffertpark ook leuk te combineren met een wandeling door het centrum van Nijmegen. Of andersom natuurlijk.

Bij het Goffertpark kun je de auto gratis parkeren de hele dag. Het treinstation Nijmegen Goffert ligt op 10 tot 15 minuten lopen vanaf het Goffertpark. Het volgende treinstation is al Nijmegen centrum.

Extra voordelig lekker samen met je trouwe viervoeter op stap! 🙂

Wandelen jullie ook wel eens in het Goffertpark?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie zo mooi vinden aan het Goffertpark!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *