Wandelen met de hond in en rond het centrum van Nijmegen

Het stadscentrum van Nijmegen is ontzettend groen en gezellig! Er zijn verschillende parkjes waar je lekker kunt picknicken of even kunt neerstrijken voor een welverdiende pauze.

In de stad en in de parken moet de hond wel aangelijnd worden, maar er is een stukje losloop gebied wat je zeker niet mag overslaan!

De Waalkade

Langs de Waalkade vind je gezellige terrasjes met uitzicht op de Waal. Hier staat zomers een lekker briesje wat helpt om even aan de warmte van de stad te ontsnappen. Als je helemaal doorloopt aar de rechter kant, kom je onder de Waalbrug uit.

Daar is een klein stukje strand waar de hond los mag lopen en ook even lekker kan afkoelen in het water.

Vanaf daar kun je over een klein trappetje heen lopen en daar is nog een stuk losloop gebied. Hier lees je meer over het gedeelte waar de hond los mag lopen.

Als jullie weer terug wandelen naar het kleine strandje, kunnen jullie de wandeling door het centrum van Nijmegen voortzetten. Vanaf het strandje kun je via de trappen omhoog lopen en dan kom je in het mooie Valkenhofpark uit.

Valkenhofpark

Het valkenhofpark is een klein, maar gezellig park. In de zomertijd is het hier vol met mensen die even willen ontsnappen aan de stad en opzoek zijn naar een stukje natuur. Er staan wat bankjes, maar je kunt ook een dekentje meenemen en even lekker neerstrijken op het gras.

Het heeft een prachtig uitzichtpunt over de Waalkade. Ook staat hier een stukje van de Barbarossa ruïne

Wanneer je het Valkenhofpark uit loopt, kom je uit op het Kelfkesbos. Hier is op zaterdag en maandag ook het begin van de markt. Met Lana’s favoriet vooraan: De kaaskraam! 🙂

Vanaf hier kun je door de straten van Nijmegen struinen. Je komt langs winkeltjes, cafés en restaurants.

Lees hier meer over de leukste restaurants en cafés waar jij en je hond welkom zijn.

Kronenburgpark

Aan de andere kant van Nijmegen vind je het bekende Kronenburgpark, waar de Nijmeegse zanger Frank Boeijen een liedje over heeft geschreven.

Het is een prachtig stuk park. Er is een mooie vijver waar eendjes, zwanen en ganzen te vinden zijn. Ook is er een kinderboerderij waar je kunt kijken naar de geitjes, kippen en andere diertjes.

Het Kronenburgpark is een stuk groter dan het Valkenhofpark. Voor kinderen is het ook een leuk park om doorheen te wandelen. Er staan oude kruittorens van wel 30 meter hoog en je leert er leuke weetjes over de oude stad.

De hond mag hier helaas niet los lopen, maar het is zeker de moeite om hier even een kijkje te gaan nemen. 🙂

Spiegelwaal

Houden jullie wel van een flinke wandeling? Dan kun je vanaf het centrum van Nijmegen de wandeling voortzetten naar het prachtige gebied bij de Spiegelwaal.

Wandel vanaf het centrum van Nijmegen over de bekende Waalbrug. Vanaf de brug heb je ook prachtig uitzicht over de Waalkade. Dat is absoluut de moeite om even stil te gaan staan. Het uitzicht is nog veel mooier als het donker is, maar dat is wat minder geschikt voor een natuurwandeling.

Als je over de brug heen bent, kun je met trappen aan de linkerkant naar beneden. Hier kun je verder wandelen langs het water, totdat je bij de volgende brug komt. Hier kun je oversteken naar het ‘eiland’. Daar vind je prachtige kunst, zoals Het gezicht van Nijmegen.

Op het strandje van de Spiegelwaal mogen honden loslopen tussen 1 oktober en 1 mei.

Gezicht van Nijmegen

Heumensoord in Nijmegen Brakkenstein

Het bos van het Heumensoord is ontzettend groot! Het loopt vanaf Nijmegen helemaal door naar Malden, Groesbeek, Mook en Berg en Dal.

Als je vanaf Nijmegen het bos in wilt lopen, kan dat bij het Heumensoord. Je kunt de auto parkeren langs de Beukenlaan.

In het bos is een groot gedeelte losloop gebied. Bij een paar stukken vragen ze je om de hond aan te lijnen, maar er blijft nog genoeg wandelplezier over waar de hond los mag lopen.

Als je de paden volgt, kom je bij een grote speelplaats uit. Dit is een leuke plek voor de kids om zich te vermaken. Ook zijn er vaak andere honden te vinden.

Lees hier meer over het losloopgebied van het Heumensoord.

heumensoord nijmegen

Goffertpark

Het Goffertpark is een gezellig stadspark ongeveer 10 minuten van het centrum van Nijmegen. Zeker in de zomertijd is dit een drukbezochte plek. Als je geluk hebt, komt de ijscoboer voorbij voor een lekker schep ijsje tijdens de warmere dagen.

Er is een groot grasveld in het midden van de Goffert, waar veel wordt gepicknickt en buitenspelletjes worden gedaan. Achter het grasveld is een stukje bos. Hier mogen honden ook loslopen.

Aan de zijkant van het park is een klein vijvertje waar honden vaak even een duik gaan nemen. In de zomer maanden is dit wel af te raden, omdat het stilstaand water is en er snel bacteriën in groeien.

Hier lees je alles over wandelen met de hond bij het Goffertpark.

Goffertpark honden

Wat is jullie favoriete plekje om te wandelen in Nijmegen?

Wij zijn nieuwsgierig! Wil je het met ons delen?

Laat dan hier onder een berichtje achter. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *