Wandelen met de hond bij de Ooijpolder in Nijmegen

De Ooijpolder in Nijmegen. Eén van de mooiste plekken in de omgeving voor een stevige wandeling. Wandel langs het water, door de polders en langs de wilde paarden en grote grazers. Er is zoveel te zien! Aangelijnde honden zijn in het hele gebied welkom.

Honden Ooijpolder

Honden in de Ooijpolder

Honden zijn van harte welkom in de Ooijpolder, maar alleen aangelijnd. In het hele gebied lopen grote grazers, wilde paarden en tal van vogels en ander klein leven.

Wil je liever eerst een stuk loslopen met de hond? Breng dan eens een bezoekje aan het Wylerbergmeer, wat op 10 minuten rijden afstand ligt. Hier mogen honden in het laagseizoen loslopen. In het hoogseizoen mogen honden hier loslopen aan de achterkant van het water.

Parkeren bij de Ooijpolder

De Ooijpolder heeft geen vaste, openbare parkeerplaats. Je kunt ervoor kiezen om de auto te parkeren aan de rand van het centrum van Nijmegen, maar dit is een dure aangelegenheid als je een paar uurtjes weg bent.

Er is een kleine parkeergelegenheid aan de rand van de Ooijpolder waar je zo het gebied in loopt. Er is misschien plek voor 6 auto’s, maar wie weet heb je geluk! Deze vind je op de kruising tussen de Ooysedijk en de Persingensestraat. Hier vind je de link in Google Maps.

Bizonbaai
Bizonbaai

Een ander alternatief om de auto te parkeren, is op de dijk voor de Bizonbaai. Als navigatieadres kun je hotel en restaurant Oortjeshekken gebruiken. Tegenover het restaurant kun je parkeren in de berm op de dijk.

Bij het restaurant Oortjeshekken kun je na de wandeling heerlijk op het terras zitten, lunchen of borrelen. Kom je voor een korte wandeling en voor het gezellige terras? Dan mag je de auto ook op hun parkeerterrein neerzetten. Het is alleen niet de bedoeling om daar de auto te parkeren en de hele dag weg te zijn, omdat er maar een beperkt aantal plekken zijn.

De Bizonbaai

De Bizonbaai is een prachtig stuk van de Ooijpolder. Dit voormalige zandwingat is door de natuur teruggewonnen. In het hoogseizoen kom je hier ook veel badgasten uit de omgeving tegen. Als je een lange looplijn meeneemt, kan de hond hier lekker even afkoelen en een frisse duik nemen.

Achter de Bizonbaai staan vaak grote grazers. Dit is ook hier de reden dat honden niet los mogen lopen. Je kunt een rondje wandelen om de Bizonbaai, wat ongeveer 45 minuten duurt. Achter de Bizonbaai heb je prachtig uitzicht over de polders.

Ooijpolder en het centrum van Nijmegen

Aan de rand van het centrum van Nijmegen wandel je zo de Ooijpolder op. Aan de rechterkant van de Waalkade kun je onder de Waalbrug door een trapbruggetje overlopen. Vanaf daar wandel je zo de Ooijpolder op.

Andersom kan natuurlijk ook. Vanaf de Ooijpolder kun je zo naar de Waalkade toe wandelen, waar hele gezellige terrasjes zitten. Voor een lekkere lunch, maar ook voor diner of borrel.

Hier lees je meer over Wandelen met de hond in het centrum van Nijmegen.

Vanaf het centrum van Nijmegen kun je ook door de Ooijpolder langs de Waal wandelen. Zeker in het hoogseizoen is dit een heerlijke plek om tijd te spenderen. Neem zelf iets te eten en te drinken mee en strijk lekker neer bij het water!

Ooijpolder in Nijmegen
De Ooijpolder met de Waalbrug op de achtergrond

Wandelen jij wel eens met de hond bij de Ooijpolder?

Wij zijn benieuwd naar wat jullie het aller mooiste vinden aan dit gebied! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achter laten met jouw tips en ervaring! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *