Wandelen met de hond in losloopgebied Kootwijkerduin

Losloopgebied Kootwijkerduin is een prachtige zandvlakte met een stukje bebost gebied. Het ligt in het kleine dorpje Kootwijk, gemeente Bareveld en is onderdeel van de Veluwe.

Hier mogen honden het hele jaar door lekker loslopen en rennen. En dat kan, want er is ruimte genoeg!

Parkeren bij losloopgebied Kootwijkerduin

Er is een openbare parkeerplaats vlak bij pannenkoekenrestaurant Kootwijkerduin. Als je de navigatie hierop instelt, zit de parkeerplaats een kleine 50 meter verderop.

Vanaf daar staat er met bordjes aangegeven waar het losloopgebied is. Dat is aan de overkant van de weg. Houd de honden hier nog even aan de lijn, want het is een drukke weg.

Wandelen met de hond bij losloopgebied Kootwijkerduin

Kootwijkerduin is een prachtig grote zandvlakte waar honden alle ruimte hebben om te rennen en te spelen. Het gebied is wel 56 hectare groot!

Er is geen omheining rond dit gebied, dus houd daar wel rekening mee als je hond last heeft van zijn jachtinstinct. Er leven namelijk veel wilde dieren op de Veluwe.

Aan de zijkant van de zandduinen kun je door de heuvelachtige begroeiing wandelen. Je vind er een diversiteit aan bomen aan planten die zorgen voor een beetje verkoeling tijdens de warme dagen.

In de zomerdagen kan het hier erg droog en warm worden. Er is geen drinkplaats voor de honden, dus zorg ervoor dat je zelf een drinkflesje mee hebt.

Aan het einde van de zandvlakte wordt het dichter begroeit en kun je een stukje door het bos wandelen. Verderop stopt ook het losloopgebied. Dat staat duidelijk aangegeven met een bord. Je kunt hier wel verder door het bos wandelen met de hond aan de lijn.

Overnachten in de buurt van losloopgebied Kootwijkerduin

Willen jullie nog eventjes blijven? Dat kan natuurlijk ook. De prachtige omgeving van Kootwijk is iets waar je niet snel genoeg van krijgt.

Hier lees je alles over de mooiste Overnachtingen met de hond in de buurt van losloopgebied Kootwijkerduin.

Gaan jullie ook wel eens wandelen bij Kootwijkerduin?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige gebied vinden. 🙂

3 antwoorden op “Wandelen met de hond in losloopgebied Kootwijkerduin”

  1. Het gebied is volledig omgeploegd, vrijwel alle bomen zijn weggehaald. Het lijkt wel een slagveld. Het spoor ligt nu nog meer open en bloot en de treinen zijn heel goed hoorbaar en zichtbaar. De honden kunnen zo het spoor op rennen met alle gevolgen van dien. Geen goed idee om een hondenlosloopgebied naast een open spoor te maken. Wij komen er niet meer, tenzij het gebied volledig omheind wordt.

    1. Volmondig mee eens. Zeer gevaarlijke situatie en afschuwelijk om te zien hoe onzorgvuldig er gekapt is. Onbegrijpelijk dat de bossages naast het spoor zijn weggehaald. Daarnaast snap ik niet waarom er geen bak is om zakjes met uitwerpselen in te deponeren. Nu laten veel hondenbezitsters de uitwerpselen liggen en dat is onwenselijk omdat het ook een recreatiegebied is waarin kinderen spelen.

  2. Een prachtige plek, de kaalslag maakt deel uit van onderhoud van meerdere gebieden en lijkt nu onlogisch of lelijk of gevaarlijk, maar zal straks de natuur alleen maar ten goede komen. Vandaag weer allerhande sporen van wild aangetroffen. De wilde zwijnen en die trein… Tja daar blijven we gewoon uit de buurt met de honden. Net als bij het recreatiepark. De gillende kinderen en hun uitbundige families nemen we voor lief op zomerse dagen, al hebben we helaas een heel bange hond die blij is als er ergens rust te vinden is in een hondenlosloopgebied. Die zijn er toch al zo weinig meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *