Wandelen met de hond in losloopgebied Kootwijkerduin

Losloopgebied Kootwijkerduin is een prachtige zandvlakte met een stukje bebost gebied. Het ligt in het kleine dorpje Kootwijk, gemeente Bareveld en is onderdeel van de Veluwe.

Hier mogen honden het hele jaar door lekker loslopen en rennen. En dat kan, want er is ruimte genoeg!

Parkeren bij losloopgebied Kootwijkerduin

Er is een openbare parkeerplaats vlak bij pannenkoekenrestaurant Kootwijkerduin. Als je de navigatie hierop instelt, zit de parkeerplaats een kleine 50 meter verderop.

Vanaf daar staat er met bordjes aangegeven waar het losloopgebied is. Dat is aan de overkant van de weg. Houd de honden hier nog even aan de lijn, want het is een drukke weg.

Wandelen met de hond bij losloopgebied Kootwijkerduin

Kootwijkerduin is een prachtig grote zandvlakte waar honden alle ruimte hebben om te rennen en te spelen. Het gebied is wel 56 hectare groot!

Er is geen omheining rond dit gebied, dus houd daar wel rekening mee als je hond last heeft van zijn jachtinstinct. Er leven namelijk veel wilde dieren op de Veluwe.

Aan de zijkant van de zandduinen kun je door de heuvelachtige begroeiing wandelen. Je vind er een diversiteit aan bomen aan planten die zorgen voor een beetje verkoeling tijdens de warme dagen.

In de zomerdagen kan het hier erg droog en warm worden. Er is geen drinkplaats voor de honden, dus zorg ervoor dat je zelf een drinkflesje mee hebt.

Aan het einde van de zandvlakte wordt het dichter begroeit en kun je een stukje door het bos wandelen. Verderop stopt ook het losloopgebied. Dat staat duidelijk aangegeven met een bord. Je kunt hier wel verder door het bos wandelen met de hond aan de lijn.

Overnachten in de buurt van losloopgebied Kootwijkerduin

Willen jullie nog eventjes blijven? Dat kan natuurlijk ook. De prachtige omgeving van Kootwijk is iets waar je niet snel genoeg van krijgt.

Hier lees je alles over de mooiste Overnachtingen met de hond in de buurt van losloopgebied Kootwijkerduin.

Gaan jullie ook wel eens wandelen bij Kootwijkerduin?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige gebied vinden. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *