Wandelen met de hond bij natuurgebied Tetjehorn in Overschild

Natuurreservaat Tetjehorn ligt in Overschild, naast het prachtige Schildmeer. In dit gebied moeten honden overal aangelijnd zijn.

Wil je liever met de hond los wandelen? Lees hier dan verder over het losloopgebied bij ’t Roegwold en het Schildmeer.

Parkeren bij natuurgebied Tetjehorn

Parkeren kan op de openbare parkeerplaats van natuurreservaat Tetjehorn. Deze ligt op de zijstraat van de Graauwedijk.

Deze zijstraat is niet verhard en vrij hobbelig. Na ongeveer 5 minuten over de zandweg gereden te hebben, sta je aan de rand van het wandelgebied.

Uitkijktoren Tetjehorn

Aan het begin van het natuurgebied zie je meteen de indrukwekkende uitkijktoren staan. Vanaf boven kijk je uit over de prachtige veenplassen. In de verte zie je het Schildmeer al liggen!

Wandelen met de hond bij natuurgebied Tetjehorn

Het natuurgebied heeft geen duidelijke of verharde paden. Hier wandel je echt door het landschap heen. Vergeet je laarzen niet aan te trekken op regenachtige dagen, want het kan flink modderig zijn!

Bij de uitkijktoren ga je het omheinde gebied binnen. Hier staan vaak grote grazers om ervoor te zorgen dat het gebied niet dichtgroeit. Wij hebben ze helaas niet gespot in november.

Langs het water en over het bruggetje wandel je aan de andere kant het omheinde gebied weer uit. Hier loop je over een gras pad langs het prachtige Schildmeer. Het is geen plek waar honden kunnen zwemmen. Langs de waterkant staat dichte begroeiing.

Vogels spotten bij Tetjehorn

Natuurgebied Tetjehorn is ook een geschikte plek om vogels te spotten! Of de hond dit ook leuk vind om te doen… Dat weet ik niet. Maar als jullie hier toch wandelen kun je net zo goed je ogen goed openhouden.

Toen wij hier aan het wandelen waren zagen wij een enorme zwerm spreeuwen langs vliegen. Een prachtig beeld om te zien.

Maar misschien spotten jullie wel de graspieper, de roerdomp of de blauwborst?

Wandelen jullie wel eens bij natuurgebied Tetjehorn?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden! Hier onder kun je een berichtje achterlaten met tips of ervaringen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *