Losloopgebied het Eendenmeer in Nationaal park De Maasduinen

Losloopgebied het Eendenmeer is een prachtig stuk natuurgebied waar mens en hond optimaal kunnen genieten van de diversiteit! Ook wanneer jullie met kinderen en de hond een dagje in de natuur willen spenderen, is het Eendenmeer een heerlijke plek.

Er is een losloopgebied wat bestaat uit bos en heide. Ook zijn er plekjes waar de honden even het water in kunnen om een frisse duik te nemen. Voor de kinderen is er een houten speeltuin met picknickbankjes waar jullie de middag compleet kunnen maken.

Het Eendenmeer is onderdeel van Nationaal park De Maasduinen. Het hele gebied is bij elkaar wel 4500 hectare groot! Genoeg wandelplezier voor iedereen.  🙂

Losloopgebied Eendenmeer

Parkeren bij losloopgebied het Eendenmeer

In het Nationaal park De Maasduinen zijn 2 gebieden waar de hond vrij mag rondrennen. Losloopgebied het Bergerbos en losloopgebied het Eendenmeer. Losloopgebied het Eendenmeer is ongeveer 11 hectare groot en is klaar om door jullie ontdekt te worden!

Parkeren kan in Bergen op de parkeerplaats aan de Oude Baan, Ontginningsweg of Ceresweg.

Wij hebben de auto geparkeerd op de kleine parkeerplaats op de Oude Baan. Vanuit daar sla je rechtsaf en loop je zo het losloopgebied in. Hier vind je de link naar de parkeerplaats op de Oude Baan. Een andere parkeerplaats bij het losloopgebied ligt aan de Ontginningsweg. Hier vind je de link die opent in Maps.

Komen jullie met het hele gezin en willen jullie voor de kinderen ook een bezoekje brengen aan de Houten Speeltuin? Parkeer de auto dan achter de speeltuin, aan de Ceresweg. Hier vind je de link die opent in Maps. Vanaf de parkeerplaats loop je meteen de Houten speeltuin in. Aan de achterkant kun je het aangelijnde gebied in wandelen. Houd links aan om na ongeveer 500m in het losloopgebied voor honden te komen.

Losloopgebied het Eendenmeer

Het losloopgebied bestaat uit een prachtig stuk bos, met grote wandelpaden en kleine onontdekte paadjes. Met het zangkoor van de gezellige vogeltjes die hier wonen, loop je verder naar de open vlakte en het duinengebied.

Langs de wandelpaden vind je genoeg bankjes waar je even lekker kunt uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht. Wij hebben zelf een thermoskan met koffie meegenomen om hier te pauzeren. Er staan genoeg prullenbakken overal, dus je hoeft niet al je afval de hele weg mee te slepen.

Als je verder loopt langs deze prachtige route, kom je bij een ven waar de honden even kunnen plonsen. Er loopt een bruggetje over het water heen wat een gezellig uitzicht geeft.

Het water is niet al te schoon, maar dat is vaak in een natuurgebied. Maar dat mag de pret niet drukken voor de hond. Voordat je het weet heb je een blije, afgekoelde en stinkende hond naast je lopen. 🙂

Horeca bij het Eendenmeer

Er zit helaas geen horecagelegenheid aan het Eendenmeer. Willen jullie toch nog even neerstrijken op een gezellig terrasje voor een hapje en een drankje? Rij dan na de wandeling binnen een kleine 10 minuten naar Boscafé ’t Rimpelt in Afferden.

Hier vind je de link die opent met Maps. Honden zijn van harte welkom op het gezellige buitenterras. Wij hebben deze plek onlangs bezocht voor een colaatje en een broodplankje. Stiekem zag de menu kaart er ook erg lekker uit! Een goede reden om nog eens terug te gaan. 🙂

Houten speeltuin Eendenmeer

Kinderen kunnen hun hart luchten in de houten speeltuin. Het staat vol houten speeltoestellen zoals een kabelbaan, klimhuis, glijbaan, waterpomp en nog veel meer.

Er staan picknickbankjes om gezellig op te pauzeren. In de zomertijd is de houten kiosk ook geopend. Hier worden dan ijsjes, frisdrank, frietjes en wat kleine snoeperijen verkocht. De openingstijden zijn niet bekend, dus je moet een beetje mazzel hebben… 😀

Honden zijn welkom bij de houten speeltuin, maar wel aan de lijn. Dit pareltje is bedoeld voor de kinderen. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen gek is op honden. Maar samen kunnen we hier een heerlijke tijd beleven. Er is voor elk wat wils!

Nationaal park De Maasduinen

Kunnen jullie niet genoeg krijgen van de wandeling? Dan kunnen jullie altijd verder wandelen door de overige 4489 hectare wandelgebied van dit prachtige park. De hond is in het gehele gebied van het Nationaal park De Maasduinen gewoon welkom, maar wél aan de lijn.

Dit komt omdat er veel grote grazers, watervogels, hazen, reeën en andere wilde dieren leven in dit gebied. Er worden bijvoorbeeld schaapjes ingezet om het terrein te begrazen en ook voelen veel vogeltjes zich hier veilig genoeg om er hun broedplaats te maken.

Omdat iedereen recht heeft om in alle rust te genieten van de natuur, zijn deze losloopgebieden voor onze honden maatjes gemaakt. Op de website van Natuur parken Limburg vind je meer informatie over het park zelf.

Eendenmeer honden zwemmen

Wij wensen jullie veel wandelplezier!

Ga jij samen met je hond wandelen in het Nationaal park De Maasduinen? Dan hopen wij dat jullie er net zo van gaan genieten als dat wij dat gedaan hebben!

Willen jullie ons laten weten hoe jullie dit prachtige park hebben ervaren? Laat hier onder dan een berichtje achter. Samen ontdekken we de mooiste plekjes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *