Losloopgebied het Eendenmeer in Nationaal park De Maasduinen

Ben je opzoek naar een losloopgebied voor de hond waar je zelf kunt genieten van een prachtig stukje natuur? Dan is de route langs het Eendenmeer zeker iets voor jullie!

Het Eendenmeer is onderdeel van Nationaal park De Maasduinen. Het hele gebied is bij elkaar wel 4500 hectare groot! Genoeg wandelplezier voor jullie allebei.  🙂

Losloopgebied het Eendenmeer

In het Nationaal park De Maasduinen zijn 2 gebieden waar de hond vrij mag rondrennen. Eén daarvan is losloopgebied het Eendenmeer. Dit gebied is ongeveer 11 hectare groot en is klaar om door jullie ontdekt te worden!

Parkeren kan (gratis) in Bergen op de parkeerplaats aan de Oude Baan, Ontginningsweg of Ceresweg.

Wij hebben de auto geparkeerd op de kleine parkeerplaats op de Oude Baan. Vanuit daar sla je rechtsaf en loop je zo het losloopgebied in.

Het losloopgebied bestaat uit een prachtig stuk bos, met grote wandelpaden en kleine onontdekte paadjes. Met het zangkoor van de gezellige vogeltjes die hier wonen, loop je verder naar de open vlakte en het duinengebied.

Langs de wandelpaden vind je genoeg bankjes waar je even lekker kunt uitrusten en genieten van de stilte. Wij waren hier in de tijd van het corona virus, dus hadden we zelf koffie en iets lekker meegebracht.

Er staan genoeg prullenbakken overal, dus je hoeft niet al je afval de hele weg mee te slepen.

Als je verder loopt langs deze prachtige route, zie je het Eendenmeer al verschijnen. Er loopt een bruggetje over het water heen wat een gezellig uitzicht geeft.

Het water is niet al te schoon, maar dat is vaak in een natuurgebied. Maar dat mag de pret niet drukken voor de hond. Voordat je het weet heb je een blije, afgekoelde en stinkende hond naast je lopen. 🙂

Nationaal park De Maasduinen

Kunnen jullie niet genoeg krijgen van de wandeling? Dan kunnen jullie altijd verder wandelen door de overige 4489 hectare wandelgebied van dit prachtige park.

De hond is in het gehele gebied van het Nationaal park De Maasduinen gewoon welkom, maar wél aan de lijn.

Dit komt omdat er veel grote grazers, watervogels, hazen, reeën en andere wilde dieren leven in dit gebied. Er worden bijvoorbeeld schaapjes ingezet om het terrein te begrazen en ook voelen veel vogeltjes zich hier veilig genoeg om er hun broedplaats te maken.

Omdat iedereen recht heeft om in alle rust te genieten van de natuur, zijn deze losloopgebieden voor onze honden maatjes gemaakt.

Op de website van Natuur parken Limburg vind je meer informatie over het park zelf.

Wij wensen jullie veel wandelplezier!

Ga jij samen met je hond wandelen in het Nationaal park De Maasduinen? Dan hopen wij dat jullie er net zo van gaan genieten als dat wij dat gedaan hebben!

Willen jullie ons laten weten hoe jullie dit prachtige park hebben ervaren?

Laat hier onder dan een berichtje achter.  🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *