Wandelen met de hond in Schinnen en het Geleenbeekdal

Ontdek het waanzinnig mooie landschap in en rondom Schinnen. Tijdens deze wandelroute van 14 km ontdekken jullie de parels uit deze omgeving. Natuurlijk kan de hond gezellig mee!

Uitzicht Thull

Gemarkeerde wandelroute – Panorama route

Deze 14 km lange wandelroute wordt gemarkeerd met oranje paaltjes. De route gaat gedeeltelijk samen met de 7 km lange wandelroute langs de Mulderplas. Dat is ook een prachtige wandelroute voor als jullie niet zo ver kunnen of minder tijd hebben. 🙂

De oranje wandelroute brengt jullie langs weiland en door bos, langs kerken en kastelen. Als kers op de taart gaan jullie dwars door het prachtige Geleenbeekdal. Er is zoveel te zien! Tijdens de hele route mag de hond aangelijnd mee. Er is geen losloopgebied op deze route.

De paden zijn niet overal verhard en daarom is deze route niet geschikt voor rolstoelen en scootmobielen. Op regenachtige dagen kunnen de paden een beetje modderig zijn. Houd daar rekening mee bij het kiezen van je schoenen! Het gebied is vrij heuvelachtig, maar niet zo stijl dat je een geoefende wandelaar hoeft te zijn.

Panorama route

Parkeren aan de panorama route

Er is een openbare parkeerplaats bij kasteel Terborgh in Schinnen. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Als je voor het kasteel staat, haak dan in op de route rechts langs het kasteel. Zo wandelen jullie eerst door het Geleenbeekdal.

Een andere mogelijkheid om te parkeren is bij De Muldermolen. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Ga vanaf de parkeerplaats rechts langs de Muldermolen het smalle pad op. Dan wandelen jullie het laatste stuk langs de Geleenbeek en de Mulderplas.

Kasteel Terborgh
Kasteel Terborgh

Horeca langs de Panorama route

Aan horecagelegenheden ontbreekt het zeker niet aan de wandelroute. Ook vind je onderweg genoeg bankjes met de meest waanzinnige uitzichten. Het beste van 2 werelden zeg maar. 🙂

Wij hebben 2 van deze plekjes kunnen bezoeken. Bij de Muldermolen hebben ze een heerlijk verwarmd buitenterras, wat met doorzichtige zeilen wordt afgesloten tijdens de koude dagen. Zo is het toch net alsof je binnen zit. De terrasverwarmers zorgen ervoor dat jullie er warmpjes bij zitten. Honden zijn van harte welkom!

Bij kasteel Terborgh hebben wij lekker binnen mogen zitten. Ook hier was de hond binnen van harte welkom. Ook hebben zij een buiten terras, maar vanwege het druilerige weer was deze niet geopend. Wij voelde ons meer dan welkom binnen met de honden.

De Geleenbeek op een regenachtige dag

Hebben jullie de oranje Panorama route al eens bewandeld?

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. Samen ontdekken we de mooiste plekjes! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *