Aangelijnde wandelroute met de hond bij Dommelbeemden en Moerkuilen

Natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen is een heerlijke plek voor een wandeling met de hond. In het hele gebied zijn honden aangelijnd welkom. Er is hier geen losloopgebied bij. Natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen ligt tussen Nijnsel en Sint-Oedenrode.

Dommelbeemden en Moerkuilen

Parkeren bij natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen

Er is een openbare parkeerplaats aan de Lieshoutsedijk in Sint-Oedenrode. Vanaf de parkeerplaats wandel je direct het gebied in waar ook het informatiebord staat. Honden zijn in het hele gebied aangelijnd welkom.

Wandelroute door natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen

Er is een wandelroute van 4,5km uitgezet door het gebied. Hierbij volg je de donkerblauwe paaltjes. Het startpunt is op de bovengenoemde parkeerplaats.

Houd er rekening mee dat wanneer je het gebied in loopt, je eerst een mountainbike route doorkruist. Er zijn een aantal stukken waar de mountainbike route gelijk gaat aan de wandelroute.

Dommelbeemden en Moerkuilen

De blauwe wandelroute gaat langs het prachtige open velden, akkers, water en bossen. Er is een grote diversiteit aan leven in het gebied. Met name veel vogelsoorten voelen zich hier thuis.

Er staan wat bankjes langs de route om op te pauzeren. Een horecagelegenheid is hier niet, dus neem zelf iets lekkers mee voor onderweg. 🙂

Voor een extra lange wandeling kun je doorwandelen naar het Vresselse bos. Er is geen gemarkeerde route uitgezet tussen de twee gebieden. Hiervoor kun je een stuk over het mountainbike pad lopen, of even Google Maps aanzetten voor de kortste route. Op het informatiebord kun je zien op welk punt je van de route kunt afbuigen.

Natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen

Wandelen jullie wel eens met de hond bij natuurgebied Dommelbeemden en Moerkuilen?

Wij zijn erg benieuwd hoe jullie deze mooie plek ervaren! Als je tips of jouw ervaring wilt delen, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *