Met de hond naar de Galderse Meren in Breda

De Galderse Meren in Breda is een heerlijk plek voor een frisse winterwandeling. Honden zijn hier in het hoogseizoen helaas niet toegestaan. Maar in het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 april) is het een speelparadijs voor honden!

Galderse meren losloopgebied

Parkeren bij de Galderse Meren

In het laagseizoen kun je gratis parkeren bij de Galderse Meren. (Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart). In het hoogseizoen betaald je €3 per dag, maar dan zijn honden hier niet welkom.

Er zijn in totaal 6 parkeerterreinen met in totaal 1300 parkeerplaatsen. Een plekje vinden aan de strandopgang moet dus wel lukken. 🙂

Parkeerplaatsen worden aangegeven als je in de buurt van de Galderse Meren komt. Als navigatieadres kun je ook Rijsbergsebaan 20 in Breda aanhouden. Dat is het adres van de duikschool die aan de Galderse Meren ligt.

Galderse meren in Breda

Zwemmen met de hond bij de Galderse Meren

Het water is hier schoon en helder. Aan het begin van het strand ligt een ballenlijn in het water. Hier blijft het water een heel eind ondiep. Hierdoor is deze plek ook goed geschikt om voor het eerst te gaan oefenen met zwemmen met een puppy.

In de weekenden is dit een druk bezochte plek voor mensen met honden. Je maakt hier dan ook veel kans om speelmaatjes te vinden! Doordeweeks is het vaak wat rustiger.

Een rondje om de plas is ongeveer 4 km. Er staan verschillende bankjes langs het water en ook vind je hier een legioen aan prullenbakken. Hier kun je dan ook lekker even een pauze inlassen met je zelf meegebrachte lunchpakketje.

Een horecagelegenheid is hier helaas niet in het laagseizoen.

Honden bij de Galderse Meren

Wandelen met de hond bij de Galderse Meren

Ook als jouw hond niet van zwemmen houd, kun je hier prachtig wandelen. Het aanzicht van de winterzon die over het water heen schijnt, is al een genot om naar te kijken!

Rondom het meer staan bomen en vind je robuuste wandelpaden. Een bos is misschien teveel gezegd, maar je vind hier wel genoeg stokken om mee te spelen. 🙂

Een rondje om de plas heeft afwisselende wandelpaden. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je niet heel goed te been bent. De paden zijn van zand en lopen niet overal even gelijkmatig.

Er is een verhard pad wat een gedeelte langs het strand loopt. Dit verharde pad gaat helaas niet helemaal om het water heen. Het is heen en terug via de zelfde weg. Maar het is wel een leuk plekje om met de rolstoel naartoe te gaan waar de hond lekker los kan lopen en je kunt genieten van het mooie uitzicht.

Voor het verharde pad kun je het beste parkeren op P6. Vanaf hier kun je naast de parkeerplaats het verharde pad op.

Liever een langere wandeling?

Dan is een rondje om de Galderse Meren heel goed te combineren met een wandeling door het Mastbos. Hier is een groot stuk losloopgebied voor honden. Ook is hier de 4 km lange Snuffelroute te volgen door het losloopgebied.

Het Mastbos is ongeveer 10 minuten rijden met de auto vanaf de Galderse Meren.

Hier lees je alles over het losloopgebied in het Mastbos.

Wandelen jullie wel eens bij de Galderse Meren?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden! 🙂

2 antwoorden op “Met de hond naar de Galderse Meren in Breda”

 1. Heb eens een vraagje .
  In de galderse meren mag je de hond laten loslopen ,wat op zich goed is voor de hond ,maar er zijn wel wandelaars zonder honden of mensen die daar gaan zwemmen ,wel wat bang hebben van de vele loslopende honden aldaar ,en wat gebeurd er dan als de baasjes hun honden niet onder controle hebben en die dan nog eens mensen gaan bijten ,ik weet dat mensen en kinderen daar een trauma van kunnen oplopen van honden die daar in grote getallen loslopen .
  Geef mij hiereens een duidelijk antwoord op .

  1. Beste Eddy,
   Het klopt inderdaad dat honden momenteel welkom zijn en los mogen lopen bij de Galderse meren. Dit is alleen vanaf 1 oktober tot en met 1 april. Wanneer mensen rustig willen gaan zwemmen in de zomer maanden, zullen zij dan ook geen honden tegenkomen.
   In het naseizoen, van 1 oktober tot en met 1 april, komen mensen met honden hier graag. Honden vinden het geweldig om los te mogen lopen zonder de beperking van hun riem. Er zijn niet veel plekken in de omgeving waar honden vrij mogen bewegen en samen kunnen spelen, zonder de beperking van een riem om hun nek.
   Mensen zijn ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond. Net zoals mensen zelf verantwoordelijk zijn voor het spelen op het strand, het weggooien van hun afval en het communiceren naar hun medemens. Wanneer er een situatie ontstaat waar u of een ander zich oncomfortabel bij voelt, hoop ik dat u de vrijheid voelt om dit te bespreken met de ander.
   Ondanks dat deze plek voor iedereen toegankelijk is, hoop ik dat jullie hier een fijne tijd kunnen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *