Met de hond naar de Galderse Meren in Breda

De Galderse Meren in Breda is een heerlijk plek voor een frisse winterwandeling. Honden zijn hier in het hoogseizoen helaas niet toegestaan. Maar in het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 april) is het een speelparadijs voor honden!

Galderse meren losloopgebied

Parkeren bij de Galderse Meren

In het laagseizoen kun je gratis parkeren bij de Galderse Meren. (Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart). In het hoogseizoen betaald je €3 per dag, maar dan zijn honden hier niet welkom.

Er zijn in totaal 6 parkeerterreinen met in totaal 1300 parkeerplaatsen. Een plekje vinden aan de strandopgang moet dus wel lukken. 🙂

Parkeerplaatsen worden aangegeven als je in de buurt van de Galderse Meren komt. Als navigatieadres kun je ook Rijsbergsebaan 20 in Breda aanhouden. Dat is het adres van de duikschool die aan de Galderse Meren ligt.

Galderse meren in Breda

Zwemmen met de hond bij de Galderse Meren

Het water is hier schoon en helder. Aan het begin van het strand ligt een ballenlijn in het water. Hier blijft het water een heel eind ondiep. Hierdoor is deze plek ook goed geschikt om voor het eerst te gaan oefenen met zwemmen met een puppy.

In de weekenden is dit een druk bezochte plek voor mensen met honden. Je maakt hier dan ook veel kans om speelmaatjes te vinden! Doordeweeks is het vaak wat rustiger.

Een rondje om de plas is ongeveer 4 km. Er staan verschillende bankjes langs het water en ook vind je hier een legioen aan prullenbakken. Hier kun je dan ook lekker even een pauze inlassen met je zelf meegebrachte lunchpakketje.

Een horecagelegenheid is hier helaas niet in het laagseizoen.

Honden bij de Galderse Meren

Wandelen met de hond bij de Galderse Meren

Ook als jouw hond niet van zwemmen houd, kun je hier prachtig wandelen. Het aanzicht van de winterzon die over het water heen schijnt, is al een genot om naar te kijken!

Rondom het meer staan bomen en vind je robuuste wandelpaden. Een bos is misschien teveel gezegd, maar je vind hier wel genoeg stokken om mee te spelen. 🙂

Een rondje om de plas heeft afwisselende wandelpaden. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je niet heel goed te been bent. De paden zijn van zand en lopen niet overal even gelijkmatig.

Er is een verhard pad wat een gedeelte langs het strand loopt. Dit verharde pad gaat helaas niet helemaal om het water heen. Het is heen en terug via de zelfde weg. Maar het is wel een leuk plekje om met de rolstoel naartoe te gaan waar de hond lekker los kan lopen en je kunt genieten van het mooie uitzicht.

Voor het verharde pad kun je het beste parkeren op P6. Vanaf hier kun je naast de parkeerplaats het verharde pad op.

Liever een langere wandeling?

Dan is een rondje om de Galderse Meren heel goed te combineren met een wandeling door het Mastbos. Hier is een groot stuk losloopgebied voor honden. Ook is hier de 4 km lange Snuffelroute te volgen door het losloopgebied.

Het Mastbos is ongeveer 10 minuten rijden met de auto vanaf de Galderse Meren.

Hier lees je alles over het losloopgebied in het Mastbos.

Wandelen jullie wel eens bij de Galderse Meren?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *