Losloopgebied het Sonse Bos in Son

Het Sonse Bos in Son is een leuke plek om met je hond naartoe te gaan. Honden mogen in het hele bos lekker loslopen. Zeker in het weekend is dit een druk bezochte plek waar je veel speelmaatjes tegen kunt komen.

Sonse Bos

Parkeren bij het Sonse Bos

Parkeren kan aan de Geuzenberg, aan de rand van het bos. Als navigatieadres kun je Geuzenberg in Son aanhouden. Dan zie je vanzelf de parkeergelegenheden en de ingang van het bos.

Losloopgebied in het Sonse Bos

Het losloopgebied in het Sonse Bos is niet groot. Als je met een stevige pas doorloopt, heb je een rondje gemaakt in 40 minuten. Voor een lange (grotendeels aangelijnde) wandeling kun je beter naar het Vresselse Bos gaan.

Het Sonse bos is een leuke plek om te bezoeken als je in de buurt bent of als jouw hond gek is op speelmaatjes. Zeker in het weekend is dit een druk bezochte plek voor mensen met honden.

Er zijn verschillende paden die kriskras door het bos heen lopen. Zo kun je hier best een tijdje rustig rondwandelen terwijl de honden lekker kunnen rennen. In het midden van het bos is een kleine open plaats met bankjes. Hier hebben de honden wat meer de ruimte om lekker te spelen en te rennen.

Sonse bos

Handige informatie

De paden in het Sonse bos zijn niet verhard en er zijn stukken bij waar je door het zand heen wandelt. Hierdoor is het geen geschikte plek voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s.

Mountainbikers of fietspaden vind je hier niet. Dit stuk bos is alleen bedoeld voor wandelaars. Hierdoor is het een fijne plek om rustig te wandelen als jouw hond snel wordt afgeleid door fietsers. Het gebied is niet omheind en wordt wel omgeven door wegen.

Er is geen zwemwater in het bos. Wel vind je her en der wat bankjes om lekker op te pauzeren. Prullenbakken staan er niet bij, dus neem je prulletjes weer mee naar huis. 🙂

Wandel jij wel eens met de hond in het Sonse Bos?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

3 antwoorden op “Losloopgebied het Sonse Bos in Son”

  1. Veels te druk, met allemaal hondeneigenaren, die zonder pardon honden achter wandelaars en kinderen laten rennen. Als buurtbewoner ben ik niet blij, dat dit bos alleen nog maar toegankelijk lijkt voor honden bezitters, die met auto’s van ver komen en waar ik me als buurtbewoner niet meer welkom voel.

    1. Mag ik vragen waarom u deze reactie plaats? Het is een honden losloopgebied. Als er een reden is voor uw reactie hoor ik dit graag, anders wordt uw reactie verwijderd van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *