Losloopgebied Bomenpark in Heesch – Wandelen en zwemmen met de hond

Losloopgebied Bomenpark in Heesch is onderdeel van natuurgebied de Maashorst. Het natuurgebied de Maashorst is 2400 hectare groot en heeft 2 losloopgebieden voor de hond.

EÊn daarvan is het gezellige losloopgebied Herperduin en de andere is het prachtige Bomenpark.

In het losloopgebied Bomenpark vind je een prachtig stuk bos met gezellige kleine paadjes en een mooie zwemvijver in het midden.

Hier mogen honden het hele jaar door lekker zwemmen en loslopen.

Parkeren bij losloopgebied Bomenpark

Er zit een grote parkeerplaats met 150 parkeerplekken bij de eetgelegenheid Bomenpark. Daar kun je de auto gratis parkeren en loop je zo het losloopgebied in.

Wandelen in losloopgebied Bomenpark

Het losloopgebied loopt helemaal rondom de vijver en een stuk aan de linker kant van het water. Er loopt een verhard pad langs een weiland waar ook fietsers rijden, maar je kunt ook over het gezellige bospad lopen wat daar naast ligt.

Zoals de naam als zegt, zijn er prachtig veel hoge bomen te zien in het park. Je kunt het bospad blijven volgen tot aan de zwemvijver, maar natuurlijk ook van het pad af om tussen de bomen door de struinen.

Het bos zelf is prachtig! De ongerepte stukjes natuur geven het bos een sprookjesachtige uitstraling. Als je flink door zou lopen, heb je het rondje in 45 minuten wel gehad. Maar als je er even de tijd voor neemt, is er van alles te zien.

Zwemmen met de hond in losloopgebied Bomenpark

De zwemvijver ligt in het midden van het losloopgebied. Hier kan de hond op verschillende plekken het water in. Er is een klein stukje met een soort van ‘strand’ waar de hond makkelijk het water in kan.

Hier maak je de meeste kans om speelmaatjes te vinden! Zoeken jullie het liever iets rustiger? Dan zijn er nog andere inhammen waar de hond lekker rustig kan spelen.

Aan de overkant van de vijver is er een gebied waar vissers mogen zitten. Dit gebied valt ook in het losloopgebied. Houd er rekening mee dat de hond niet vast komt de zitten in een visdraad! De vijver is groot genoeg voor iedereen, maar het is wel goed om te weten dat vissen hier is toegestaan.

Het water in de zwemvijver is redelijk schoon. Wanneer de honden fanatiek aan het spelen zijn, kan er donkere modder omhoog komen wat niet al te best ruikt. Voor de hond is dit geen probleem, maar tijdens de terugweg in de auto is een open raampje misschien wel fijn. 🙂

Honden speelweide Bomenpark

Voorbij de zwemvijver (achter het gebied waar de vissers zitten) is een groot grasveld. Hier kunnen de honden lekker ravotten en rondrennen.

Je kunt hier ook weer terug het bos inlopen, alleen moet de hond dan wel aan de lijn.

Als je dit pad verder blijft volgen, kom je langs een vlindertuin. Wij hebben helaas geen vlinders gezien, maar wel ontzettend veel struiken met bijtjes en hommels. 🙂

Aan het eind van dit pad kom je weer op de parkeerplaats terecht bij eetgelegenheid Bomenpark. Wij konden deze plek helaas niet testen, omdat wij hier waren in de tijd van het corona virus.

Op de website staat dat honden er welkom zijn, maar alleen buiten en als ze droog en aangelijnd zijn.

Wat vinden jullie van losloopgebied Bomenpark?

Gaan jullie ook wandelen bij losloopgebied Bomenpark of komen jullie hier vaker?

Laat ons weten wat jullie ervaring is! Wij zijn erg benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *