Wandelen en zwemmen met de hond in losloopgebied Herperduin

Wat een toffe plek is dit zeg! Het losloopgebied van het Herperduin is onderdeel van natuurgebied de Maashorst.

Dit prachtige losloopgebied heeft voor elk wat wils!

Bos, duinen en een grote zwemplaats waar honden het hele jaar door lekker los mogen lopen. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer en vind je er leuke wandelroutes voor het hele gezin en… Een heerlijke pannenkoekenrestaurant waar de hond meer dan welkom is.

Het recept voor een heerlijk dagje weg! 🙂

Parkeren bij losloopgebied Herperduin

Je kunt de auto gratis parkeren vlakbij pannenkoekenrestaurant Pan&zo. Daar vind je een grote parkeerplaats met 200 parkeerplaatsen.

Hier vind je de link die opent in Maps. Vanaf daar steek je de weg over en loop je direct het losloopgebied in.

Losloopgebied Herperduin

Het losloopgebied in Herperduin is lekker divers. De wandeling begint over een mooi bospad, waar je wandelaars en ook fietsers tegenkomt. Je kunt er voor kiezen om de hond nog even aangelijnd te houden als je dat prettiger vind in verband met de fietsers.

Na ongeveer 50 meter kun je het grote pad linksaf nemen en daar kom je geen fietsers meer tegen. Het komt namelijk uit op de prachtige zandvlakte die je hier boven op de foto ziet.

Een prachtige plek waar de hond lekker rond kan rennen met andere speelmaatjes of kuilen kan graven tot aan Nieuw-Zeeland. Er staan wat bankjes verscholen in de schaduw tussen de bomen.

Als je het pad verder volgt, kom je in het honden zwemparadijs terecht. 🙂

Zwemmen met de hond in losloopgebied Herperduin

Hier mag de hond het hele jaar door lekker zwemmen. In de zomermaanden is dit dan ook een druk bezochte plek voor mensen Ên hun honden.

Er zijn hier altijd wel speelmaatjes te vinden. Hebben jullie minder behoefte aan speelmaatjes en zijn jullie meer opzoek naar een rustig plekje? Dan kun je om het meer heen lopen naar de achterkant. Daar is het wat minder druk en maken jullie meer kans op een rustig plekje.

Het water is vrij schoon, dus als je wilt kun je zelf ook nog een duik nemen. Tussen half april en half juni is het de tijd van de kikkervisjes. Deze zal je dan ook genoeg zien zwemmen voor in het water.

Wandelen met de hond bij Herperduin

Zijn jullie uitgezwommen? Dan kunnen jullie lekker verder wandelen door het bos dat er omheen ligt. Het losloopgebied loopt door tot aan het punt waar de afzetting begint waar de grazers staan. Dit wordt aangegeven met bordjes.

In het losloopgebied vind je prachtig diverse natuur. Niet alleen de tal van verschillende soorten bomen, maar ook de variatie van bos, heide, heuvels en vennen.

Er zijn smalle paadjes waar jullie lekker doorheen kunnen struinen, maar ook grote paden die makkelijker te bewandelen zijn.

In de rest van het gebied waar het geen losloopgebied meer is, is de hond ook gewoon welkom. Alleen wel aan de lijn.

Er staan veel grote grazers in dit natuurgebied, zoals de Tauros. Deze enorme koe-achtige dieren zijn prachtige om te zien. Met hun grote hoorns maken ze een stoere indruk. Ook kun je er wilde exmoorpony’s spotten.

Met de hond en kinderen naar Herperduin

Naast lekker wandelen, zwemmen en ravotten in het zand, is er voor de kinderen ook van alles te doen in het gebied van Herperduin!

Voor de kinderen is het misschien ook leuk om langs de bekende uitkijktoren te wandelen. Deze uitkijktoren is bijna 25 meter hoog en geeft een geweldig uitzicht over het gebied! De hond is hier binnen helaas niet welkom, maar het is wel tof om hem van buitenaf te bezichtigen.

De uitkijktoren staat vlakbij het pannenkoekenrestaurant Pan&zo. Vanaf daar wordt het met bordjes aangegeven. Lees hier alvast meer over de uitkijktoren Herperduin.

Vlakbij de uitkijktoren vind je ook het speelbos Da’s leuk. Een grote buitenspeelplaats met uren speelplezier. Alles lijkt van hout gemaakt te zijn en het is er vaak gezellig druk.

De hond moet hier ook aan de lijn, maar na een lange wandeling vind je maatje het vast niet erg om even uit te rusten. Kinderen kunnen zich hier wel uren vermaken met alle toffe speeltoestellen. Hier lees je meer over het speelbos Da’s leuk.

Overnachten met de hond in de buurt van losloopgebied Herperduin

Willen jullie nog even blijven? Dat kan natuurlijk ook!

Lees hier verder voor de leukste Overnachtingen waar de hond welkom is in de buurt van losloopgebied Herperduin.

Een hele fijne wandeling

Gaan jullie ook wandelen in Herperduin, of wonen jullie misschien in de buurt?

Laat ons dan weten hoe jullie dit prachtige gebied ervaren. Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie verhalen!

Hier onder kunnen jullie een berichtje achterlaten.

Veel wandelplezier! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *