Boswachterij Staphorst – Aangelijnd wandelen met de hond

Boswachterij Staphorst is een heerlijke plek om er op uit te gaan voor een flinke wandeling. Honden zijn aangelijnd welkom in het gebied, uitgezonderd van de zwemplas. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes die je de mooiste parels van het gebied laten zien.

Boswachterij Staphorst

Parkeren bij Boswachterij Staphorst

Er is een groot parkeerterrein vlakbij de Vijverweg in Punthorst. Hier vind je de link die opent in Maps. Houd er rekening mee dat honden niet toegestaan zijn bij de recreatieplas van de Zwarte Dennen. Aan de andere kant van de parkeerplaats wandel je het Belevingspad op van de foto hier boven.

Gemarkeerde wandelroutes Boswachterij Staphorst

Bij de bovengenoemde parkeerplaats staat het informatiebord met de gemarkeerde wandelroutes erop. Er starten vanaf dit punt 3 wandelroutes.

  • Rood – Puntlandenroute 3,5 km
  • Geel – Bovenhaarwandeling 5,8 km
  • Blauw – Vierbergenwandeling 4 km
  • Grijs – Belevingspad 1,4 km

Vind je deze wandelingen te kort? Begin dan aan de rode wandelroute en ga halverwege over op de oranje wandelroute. Deze is nog eens 7,2 km.

*Extra leuk… De Oranje wandelroute komt langs het geheel omheinde Hondenspeelbos met zwemwater!

Boswachterij Staphorst

Wil je de wandeling liever beginnen in het Hondenspeelbos en daarna aangelijnd verder wandelen? Lees hier dan verder in het artikel over het Hondenspeelbos in Punthorst.

Zwemmen met de hond kan alleen in het bovengenoemde Hondenspeelbos. Het recreatiegebied van de Zwarte Dennen is verboden voor honden.

Eten en drinken

Er is helaas geen horeca gelegenheid aan het gebied van Boswachterij Staphorst. Neem daarom zelf je lunchpakketje mee en voldoende drinkwater voor de hond(en). Prullenbakken staan er ook niet in het gebied, dus hour er rekening mee dat je de spulletjes ook weer mee terug neemt.

Bankjes staan er wel langs de wandelpaden om even lekker te genieten van de rust en stilte in het gebied.

Boswachterij Staphorst Belevingspad
Boswachterij Staphorst

Boswachterij Staphorst met kinderen en de hond

Gaan jullie er met het hele gezin een dagje op uit? Daarvoor is Boswachterij Staphorst een toffe plek! De grijs gemarkeerde wandelroute Belevingspad is 1,4 km. Hier staan leuke bordjes, kunstobjecten en andere toffe bezienswaardigheden langs het pad.

Een leuke en leerzame wandelroute door het bos om met z’n alle van te genieten. 🙂

Wandel jij wel eens bij Boswachterij Staphorst?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *