Met de hond naar het strand van Cadzand

Cadzand is een heerlijk strand om samen met je hond te bezoeken. Het strand is breed en uitgerekt. Hier kunnen jullie kilometers wandelplezier te beleven!

Wanneer mogen honden los op het strand van Cadzand?

In het laagseizoen mogen honden op alle stranden loslopen. In Cadzand geldt het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei. In het hoogseizoen zijn honden wel toegestaan op het strand van Cadzand, maar dan zijn de regels anders.

Het hoogseizoen geldt van 1 mei tot 1 oktober. Honden zijn dan tussen 10.00u en 18.00u aangelijnd welkom op het strand. Buiten deze tijden mogen honden hier ook lekker loslopen.

Parkeren bij het strand van Cadzand

Bij het strand van Cadzand kun je alleen betaald parkeren. Er zijn verschillende parkeerplaatsen vlakbij het strand. Het standaard tarief voor kort parkeren vlakbij het strand is €1,50 per uur.

Komen jullie een dagje? Dan kun je de auto het beste parkeren bij parkeerplaats Strandparking Cadzand-Bad. Het adres is Lange Strinkweg 1a, 4506 JG Cadzand. Hier betaald je €5 per dag. Vanaf de parkeerplaats volg je de bordjes en sta je binnen 5 minuten op het strand.

Cadzand strand

Het strand van Cadzand

Het strand van Cadzand is heerlijk groot! Niet alleen het strand is breed, maar je kunt er ook nog eens kilometers ver wandelen. Wanneer je naar rechts over het strand loopt, kun je helemaal doorlopen tot aan het strand van Nieuwvliet. Dit is iets minder dan 7 km.

Hierbij kom je een stukje door de Verdronken Zwarte Polder. Deze ligt tussen Cadzand en Nieuwvliet. Dit prachtige natuurgebied kun je combineren met een lange wandeling. Houd er wel rekening mee dat honden aan de lijn moeten in het natuurgebied.

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens een strandwandeling in Cadzand, een stuk door de duinen te wandelen. Heerlijk stuifzand waar jij en je hond doorheen kunnen banjeren.

Houd er wel rekening mee dat er een vrij druk fietspad langs de duinen loopt. Hier kun je de hond even aanlijnen of aan de andere kant van de duinen verder wandelen.

Cadzand honden

Zijn jullie met kinderen en de hond in de buurt? Neem dan eens een kijkje bij natuurgebied De Knokkert! In dit natuurgebied zijn leuke opdrachten uitgezet speciaal voor kinderen. Honden zijn aangelijnd welkom.

Hondvriendelijke horeca bij het strand van Cadzand

Als je vanaf de bovengenoemde parkeerplaats naar het strand loopt, kom je langs Brasserie Lou Lou. Een ontzettend leuke plek waar je buiten op het terras kunt zitten met uitzicht op de zee. Honden zijn buiten op het terras welkom.

Bij de strandpaviljoens die aan het strand liggen, zijn honden buiten op het terras ook toegestaan. Hebben jullie zelf tips over hondvriendelijke horeca? Laat hier onder dan een berichtje achter! Zo ontdekken we samen de leukste én lekkerste plekjes van Cadzand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *