Met kinderen en de hond naar natuurgebied De Knokkert in Cadzand

In natuurgebied De Knokkert is van alles te beleven! Speciaal voor kinderen is hier een beleefpad vol leuke opdrachten. Klimmen, klauteren en soms even stilstaan. Honden zijn aangelijnd welkom en kunnen hier op hun beurt genieten van een lekkere boswandeling.

De Knokkert

Parkeren bij natuurgebied de Knokkert

Als je de navigatie instelt op natuurgebied De Knokkert, kom je uit bij een gratis openbare parkeerplaats. Deze ligt aan de Knokkertweg.

Honden in natuurgebied De Knokkert

Honden zijn aangelijnd welkom in natuurgebied De Knokkert. Ook geldt er in het gebied opruimplicht. Het natuurgebied is met name een populaire plek voor mensen met kinderen. De hond mag natuurlijk gezellig mee.

Natuurgebied de Knokkert

Kinderen in natuurgebied De Knokkert

Voor kinderen is dit een ontzettend leuke plek om naartoe te gaan! Door het hele bos staan borden zoals hier boven op de foto. Daar staan opdrachten en weetjes op over dieren en de natuur.

Op veel plekken staat er een speeltoestel naast het bord, waar de opdrachten op uitgevoerd kunnen worden. Zo zijn de plekken verdeeld over het bos en hoeft je nooit lang te wachten!

Op verschillende plekken staan bankjes en prullenbakken, om even lekker op te pauzeren. Neem zelf een lunchpakketje mee, want er zit geen horeca in het natuurgebied.

Natuurgebied de Knokkert

Vergeet zelf ook niet goed om je heen te kijken, want het uitzicht is prachtig! Aan de rand van het bos kun je ver van je af kijken over het omliggende gebied. Wat een plaatje! De routes door het natuurgebied zijn niet bewegwijzerd. Houd er rekening mee dat je hier niet verdwaald.

De paden in het gebied zijn niet verhard en kunnen met slecht weer best drassig zijn. Hierdoor is het niet erg rolstoelvriendelijk.

Het strand van Nieuwvliet of Cadzand is 10 minuten rijden vanaf hier. Erg leuk om deze 2 te combineren!

Wandelen jullie wel eens bij natuurgebied De Knokkert?

Wij zijn erg benieuwd hoe jullie dit ervaren hebben! Hier onder kun je een berichtje achterlaten met jullie ervaring of tips. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *