Met de hond naar het strand van Dishoek

Dishoek is een heerlijke locatie om een dagje rond te hangen. (Of langer!) Er is van alles te beleven tijdens een flinke wandeling met de hond.

Strand Dishoek

Honden los op het strand van Dishoek

Honden mogen los op het strand van 15 september tot 1 mei. Van 1 mei tot 15 september mogen honden ’s morgens voor 10.00u en ’s avonds na 19.00u ook loslopen. Overdag mogen honden aangelijnd mee op het strand.

De duinen aan het strand van Dishoek liggen vrij hoog. Het strand is dan ook bereikbaar door middel van een hoge trap. Houd hier rekening mee als jij of je hond slecht te been zijn.

Parkeren bij het strand van Dishoek

Er is een grote parkeerplaats aan het eind van de Strandweg in Biggekerke. Hier kun je gratis parkeren van 31 oktober tot 1 maart. Daarna is het betaald parkeren. Dit kost €2 per uur of €10 per dag.

Vanaf de parkeerplaats loop je door een stukje natuurgebied en dan via de hoge trap naar het strand.

Wandelen met de hond bij Dishoek

Bij het strand van Dishoek kun je heerlijk wandelen over de paden langs de duinen. Doordat deze vrij hoog liggen, heb je prachtig uitzicht over de zee en het naastgelegen natuurgebied. Daar achter zie je het dorp liggen en kun je verder kijken over de weilanden. Het uitzicht is prachtig!

Langs de paden staan verschillende bankjes met prullenbakken.

Het pad brengt je langs de vuurtorens van Kaapduin. Deze zijn gebouwd in 1951. Verderop ligt het bunkercomplex van Dishoek. Hier vind je een stuk geschiedenis uit de tweede wereldoorlog. Hiervoor kun je de bordjes met Bunkerverhalen volgen.

Onderaan het pad kun je verder wandelen over de kuststrook Walcheren. Hier mogen honden grotendeels loslopen. Hier lees je meer over het losloopgebied van de kuststrook Walcheren.

Wat vinden jullie het mooiste aan Dishoek?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie het aller mooiste vinden aan Dishoek! Deel je ervaring met ons! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *