Wandelen met de hond bij de Zwarte Polder in Nieuwvliet

De Zwarte Polder is een prachtig stuk natuurgebied wat grenst aan het strand van Nieuwvliet. Deze twee kun je goed combineren voor een stevige wandeling samen met je hond.

Zwarte polder

Parkeren bij de Zwarte Polder

Er is een parkeerplaats aan de Dwarsdijk in Nieuwvliet. Hier betaald je alleen parkeergeld in het hoogseizoen. De prijs daarvoor is €1 per uur of €4 voor de hele dag. Tussen 15 november en 15 maart kun je hier gratis parkeren.

Vanaf de parkeerplaats wandel je omhoog meteen het natuurgebied in. Over de vlonder paden kom je uiteindelijk uit op het strand van Nieuwvliet.

Natuurgebied de Zwarte Polder

Honden zijn welkom om het natuurgebied de Zwarte Polder, maar wel aan de lijn. De Zwarte Polder is het thuis van een grote diversiteit aan vogelsoorten. Ook staan er schaapjes te grazen in de wei.

Natuurgebied de Zwarte Polder

Over de dijk kun je nog een heel stuk verder wandelen langs het natuurgebied. Er staan verschillende bankjes en prullenbakken langs de paden om even te pauzeren.

De Zwarte Polder, de Verdronken Zwarte Polder en de Herdijkte Zwarte Polder

Deze verschillende benamingen van het gebied zijn één en het zelfde gebied. De Zwarte Polder werd aangelegd in het jaar 1623. De Verdronken Zwarte Polder het deze naam gekregen door een overstroming in het jaar 1802.

Een gedeelte van het gebied werd na de overstroming herdijkt. Dat gedeelte heeft de naam Herdijkte Zwarte Polder gekregen. Dit afwisselende gebied met strand, duin en struweel is een leefgebied voor veel vogel- en plantensoorten.

Wandelen jullie wel eens bij de Zwarte Polder?

En wat vinden jullie het aller mooiste van dit gebied? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *