Losloopgebied en hondenstrand van de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is een recreatiegebied in Rotterdam. Het strand Nesselande is in de zomermaanden een druk bezochte plek door mensen uit de buurt.

In de zomermaanden mag de hond niet op het strand komen. Maar aan de overkant van de plas is een speciaal hondenstrand aangewezen waar honden het hele jaar lekker los mogen lopen.

Parkeren bij hondenstrand Zevenhuizerplas

Als je op Google opzoekt: Hondenstrand Zevenhuizerplas, kom je op een grote parkeerplaats terecht waar je direct het losloopgebied inloopt.

Het eerste stuk is geasfalteerd en daardoor ook rolstoelvriendelijk. Maar als je verder om de plas heen wilt gaan, worden de paadjes van gras en zand.

Zwemmen met de hond in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is een recreatiegebied waar voor iedereen iets te doen is. Er is een gedeelte voor watersport, een badstrand, een naaktstrand, een boulevard met winkeltjes en restaurantjes en gelukkig ook een hondenstrand.

Het hondenstrand is een klein gedeelte van ongeveer 100 meter breed. Het water is er schoon en de kans op blauwalg is hier klein. 

Naast het hondenstrand ligt een groot grasveld, waar de honden lekker kunnen spelen en rennen. In de zomertijd zijn hier vaak speelmaatjes te vinden. Het is een leuke plek om zelf met je handdoekje te gaan zitten en te genieten van de prachtige natuur.

Wandelen met de hond bij de Zevenhuizerplas

In de zomertijd (1 april tot 1 oktober) is het voor honden verboden op het badstrand. Maar in de wintertijd mogen de honden overal loslopen. Dan is het een prachtige ronde om helemaal om de plas heen te lopen.

Het rondje duurt ongeveer een uur. De paden zijn niet overal even goed te bewandelen en misschien moet je de hond een klein stukje even aanlijnen, maar het is zeker de moeite waard.

Er zit ook een gedeelte met bebost gebied langs het water wat mooi past bij het natuurgebied. Zijn jullie opzoek naar meer bos? Dan is misschien een wandeling door het Lage Bergse Bos ook iets voor jullie!

Komen jullie wel eens bij de Zevenhuizerplas?

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring!

Eén antwoord op “Losloopgebied en hondenstrand van de Zevenhuizerplas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *