De leukste uitjes in en rond Nijmegen voor de hele familie inclusief de hond

Op deze pagina vind je de leukste uitjes voor de hele familie in en rond om Nijmegen. En met de hele familie bedoel ik ook écht de hele familie.

Want voor de hond is er niets leukers dan gezellig mee te mogen met zijn familie!

Amusementspark Tivoli in Berg en Dal

Tivoli is een klein pretpark voor kinderen tot een jaar of 12. Het is niet zo groot dat je er de hele dag kunt rondlopen, maar voor kleine kinderen is er meer dan genoeg te spelen.

Er zijn leuke attracties, trampolines, waterspellen en een mega springkussen. En als het slecht weer is, kunnen ze zich ook vermaken in de binnen speelplaats.

De hond is in het park van harte welkom, maar alleen aan de lijn. Ook geldt er uiteraard opruimplicht voor de grote boodschap, dus vergeet vooral de poepzakjes niet mee te nemen.

Het park ligt in het mooie wandelgebied van Berg en Dal. Tegenover het park zit pannenkoeken restaurant De Heksendans. Daar is de hond welkom op het buitenterras.

Hondenspeelplaats Fikkie Nijmegen/Lent

Als je over de waalbrug van Nijmegen rijdt, kom je in het gezellige Lent. Vroeger was Lent maar een klein dorpje naast Nijmegen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een groot gebied met mooie stukken om te wandelen.

In dit gezellige dorpje vind je de hondenspeeltuin Fikkie. Fikkie is speciaal ingericht voor honden om lekker te spelen met ander honden, te graven en ravotten en even al hun energie kwijt te kunnen.

Het is een grote omheinde speelplaats waar speeltoestellen staan en speelgoed ligt. Er is vers drinkwater aanwezig en voor de baasjes is er een overdekte zitplaats met een picknick tafel.

Als je jouw hond een plezier wilt doen, mag je deze plek zeker niet overslaan!

Wandeling door het centrum van Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Daardoor is er nog al wat aan geschiedenis te ontdekken. Op verschillende plekken in de stad en in de parken van Nijmegen zijn stukjes van de Romeinse geschiedenis te vinden.

Je kunt een wandeling maken langs de Sint-Stevenskerk, de oudste kerk van Nijmegen met zijn prachtige versieringen. Of neerstrijken in één van de groene parken die je in het centrum vind.

Lees hier meer over de mooiste plekken om te wandelen in Nijmegen.

En is het lekker weer? Dan kunnen jullie natuurlijk ook lekker gaan zwemmen!

Lees hier meer over de leukste plekken om met de hond te gaan zwemmen.

Op zaterdag en maandag staat de markt in het centrum en ook aan terrasjes zal het je niet ontbreken. Lekker een dagje cultuur snuiven met je trouwe metgezel!

Wat vinden jullie de leukste uitjes in en rondom Nijmegen?

Wij zijn nieuwsgierig naar jullie leukste bezigheden in de buurt.

Gaan jullie ook met de hond en de kinderen eropuit? Deel jullie leukste ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *