Hondenstrand Lauwersmeer in Lauwersoog – Zwemmen met de hond

Het hondenstrand bij het Lauwersmeer is onderdeel van Nationaal park Lauwersmeer. Hier kun je prachtig wandelen, door bossen en langs water. Er zijn verschillende wandelroutes te volgen waar de hond aangelijnd welkom is. Maar op het hondenstrand mogen honden het hele jaar door lekker loslopen en zwemmen.

hondenstrand

Parkeren bij het hondenstrand Lauwersmeer

Er is een openbare parkeerplaats voor het hondenstrand. Deze ligt op aan de Strandweg. Aangezien dit een lange weg is en er verschillende parkeerplaatsen aan de Strandweg liggen, kun je de navigatie het beste instellen op Strandpaviljoen Meerzicht.

Een kleine 100 meter naast het strandpaviljoen vind je de openbare parkeerplaats. Vanaf hier loop je meteen het hondenstrand op.

Zwemmen met de hond bij hondenstrand Lauwersmeer

Het water is hier schoon en honden kunnen hier lekker genieten van een frisse duik. Vanaf de zijkant kunnen honden via het gras het water in. Het water wordt wel snel dieper, maar het loopt niet steil af.

Zeker in de zomermaanden is dit een heerlijke plek om met de hond naartoe te gaan. Er staat een picknickbankje en er zijn openbare toiletten aanwezig.

Lauwersmeer

Het hondenstrand is ongeveer 1 kilometer breed. Het bestaat vooral uit gras, maar er is ook een strook met lekker strandzand.

Horeca bij het hondenstrand

Aan het hondenstrand zit strandpaviljoen Meerzicht. Hier kun je buiten op het terras met de hond zitten en uitkijken over het water.

Een andere hondvriendelijke plek, is Het Booze Wijf. Dit restaurant ligt iets verder op, op een camping. Hier zijn honden zowel binnen als buiten welkom.

Wandelen bij het Lauwersmeer

Rondom het meer kun je prachtig wandelen met de hond. Op de meeste plekken is de hond aangelijnd gewoon welkom. Met uitzondering op een paar plekken, waar loslopend vee graast.

Een ander losloopgebied rondom het Lauwersmeer, is het losloopgebied in het Ballastplaatbos. Hier lees je meer over Wandelen met de hond in het Balastplaatbos.

Vind je het niet erg om verder te wandelen met de hond aan de lijn? Lees hier dan verder in het artikel: Wandelroutes met de hond bij het Lauwersmeer.

Met de hond naar het Lauwersmeer

Gaan jullie wel eens met de hond naar het Lauwersmeer?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie het leukste vinden aan deze toffe plek. 🙂

2 antwoorden op “Hondenstrand Lauwersmeer in Lauwersoog – Zwemmen met de hond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *