Losloopgebied Ballastplaatbos bij het Lauwersmeer in Lauwersoog

Het Ballastplaatbos is een vrij nieuw bos. Tot 1969 was hier alleen een zandplaat in de Lauwerszee. Na de afsluiting van de Lauwerszee is het Ballastplaatbos aangelegd. En vandaag de dag kun je hier prachtig wandelen met je trouwe viervoeter. 🙂

Parkeren bij het Ballastplaatbos

Er is een speciale parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Deze staat op Google Maps aangeven, maar er is geen adres bij. Met deze link kun je navigeren naar de parkeerplaats.

Anders kun je als navigatieadres restaurant Suyderoogh aanhouden. Als je verder de onverharde weg af rijd, kom je verschillende kleine parkeerpleintjes tegen waar je kunt parkeren. Ook hier loop je meteen het losloopgebied in.

Wandelen met de hond in het Ballastplaatbos

Door het Ballastplaatbos lopen brede graspaden met aan alle kanten prachtige dunne bomen. Wij waren hier in de herfst en dat geeft prachtige plaatjes! Het kleurenspel zie je terug in alles wat hier groeit.

Langs de sloten en in de rustige gebieden maak je veel kans om vogels te spotten. Houd je ogen goed open, er is zoveel te zien!

Als je de paden blijft volgen richting en rechts aanhoud, kom je uit bij het prachtige Lauwersmeer. Hier loopt een onverhard pad langs wat je kunt volgen. Het kan flink nat en drassig zijn, dus laarzen zijn hier geen overbodige luxe. 🙂

Lauwersmeer

Er is hier geen goede gelegenheid om met de hond te gaan zwemmen. De rand is wat aan de hoge kant en het water wordt meteen vrij diep. Voor de echte waterratten is dit vast geen probleem, maar het is geen hele geschikte plek.

Wil je wel gaan zwemmen met de hond bij het Lauwersmeer? Dan is er verderop een hondenstrand waar honden het hele jaar door los mogen lopen en lekker kunnen zwemmen.

Hier lees je meer over het Hondenstrand bij het Lauwersmeer.

Vind je het niet erg om met de hond aan de lijn te lopen? Dan is het misschien leuk om ÊÊn van de gemarkeerde wandelroutes te volgen. Er zijn langere wandelroutes, maar ook korte routes speciaal voor kinderen.

Hier lees je meer over Wandelroutes met de hond bij Nationaal park het Lauwersmeer.

Wandelen jullie ook wel eens bij het Ballastplaatbos?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden! Deel jullie ervaring met ons. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *