Hufterproof hondenspeelgoed kopen – Waar moet je dan op letten?

Geen knuffeldier ontkomt aan de bijtgrage haaientandjes van een puppy. Kledingstukken en schoenen, bankstellen en trappen hebben het zwaar te verduren. En worden ze eindelijk volwassen, dan duurt het spel gewoon voort.

Waarom doen ze dat eigenlijk? In dit artikel lees je meer over het kauw gedrag van honden.

Hier gaan we simpelweg kijken naar het geschikte speelgoed voor jouw fanatieke sloper. Want hufterproof hondenspeelgoed is iets waar meerdere ontwerpers hun nek over gebroken hebben. En uiteindelijk is er een grote aanbod op de markt, geschikt voor de wensen van elke sloper.

Stevige hondenknuffel
De 'Hufters'
Hufter proof hondenspeelgoed
Hondenknuffel van Kong

Hufterproof hondenknuffels

Onverwoestbare hondenknuffels… Die bestaan niet. Hondenknuffels van extra stevig materiaal, die dan weer wel. Het meest voorkomende probleem bij hondenknuffels, is dat de naden losraken.

Oren die losraken, benen die eraf getrokken worden of nog erger: Een heel klein scheurtje in de naad, waar jouw hond met veel plezier alle vulling doorheen trekt… Altijd fijn om thuis te komen in winter wonderland. 🙂

Dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een hufterproof hondenknuffel:

  • Reviews
  • Vulling
  • Materiaal

Laat je niet verblinden door het aantal sterren wat een product krijgt in de reviews. Zo kan een product 5 sterren hebben, maar alleen door 2 personen beoordeeld zijn. Lees ze vooral goed door. Hondenknuffels worden vooral beoordeeld in reviews over wanneer de kapot gaan. Logisch natuurlijk, want als je ontevreden bent, schrijf je een review.

Toch is het de moeite waard om te lezen wáárom mensen het product goed of slecht beoordelen. Daaruit kun je veel opmaken over de kwaliteit en het gebruik van de desbetreffende hondenknuffel.

De vulling en het materiaal zeggen veel over de duurzaamheid van hondenknuffels. Knuffels met zachte katoenen vulling vinden honden heerlijk om op te kauwen, maar zullen ook sneller gesloopt worden. Houd ook rekening met de dubbele stiksels. Hierdoor is het voor de ‘hufters’ onder ons moeilijker om de naadjes los te trekken.

Persoonlijk hebben wij het meeste plezier van de hondenknuffels van Kong. Kong heeft namelijk ook hondenknuffels zonder ‘vulling’, maar met een dik touw erin. Na bijna 4 maanden is er van de Kong Knots een oor verloren gegaan, maar wordt er nog steeds fanatiek mee gespeeld. 🙂

Sterke hondenknuffel

KONG Jumbo Stretchezz

Trek- en apporteer knuffel. Uitgerekte lengte van maximaal 75 cm. Met drie piep- en kraakgeluiden verdeeld over het lichaam.

Sterke hondenknuffel

KONG Scrunch Knots

In 2 maten te bestellen. Met elastische vacht van buiten en geknoopt touw van binnen. Minimale losse vulling. Met een piepje.

Hufterproof kauwspeelgoed voor honden

Van al het hondenspeelgoed op de wereld heeft het kauwspeelgoed toch wel het meeste te verduren. Uren lange kauwsessies terwijl jij een filmpje aan het kijken bent, uitslaapt of aan het werk bent. Om nog maar niet te spreken van de haaientandjes van een puppy.

Als jouw bijtgrage hond gek is op kauwspeelgoed, wil je zeker weten dat er geen stukjes afbrokkelen. Gelukkig zijn er ontwerpers op de markt die het gebit van honden niet onderschatten. Hier moet je op letten bij de aanschaf van kauwspeelgoed:

  • Reviews
  • Materiaal
  • Vorm
  • Formaat

Zoals eigenlijk bij al je aankopen, spreken review wonderen. Lees ze altijd goed door om te ontdekken waar de gebreken liggen bij een bepaald product om te bepalen hoe hufterproof het écht is. Hebben mensen (of eigenlijk honden) er gemiddeld lang plezier van? Is er een zwak punt aan het speelgoed dat meerdere mensen vermelden?

Daarnaast is het materiaal heel belangrijk. Het meeste kauwspeelgoed van goede kwaliteit is gemaakt van rubber, nylon of zogoflex. Zogoflex is gemaakt met een gepatenteerde formule. Deze plastic mix wordt vermalen en gerecycled tot helderder, veerkrachtiger Zogoflex speelgoed. Kortom: Een geheim recept van gerecycled plastic met een zachte bite.

Daarnaast zijn de vorm en het formaat van kauwspeelgoed belangrijk.

‘Liever te groot, dan te klein’

Kauwspeelgoed kun je beter te groot dan te klein kopen. Niet alleen is het veel comfortabeler voor de hond, maar je voorkomt hiermee ook dat het speelgoed in de keel kan schieten. Honden kunnen vreemde fratsen uithalen met hun speelgoed en dat kun je beter voorkomen dan genezen.

Daarnaast vinden honden het fijn om hun speelgoed vast te kunnen houden tijdens het kauwen. Hier kun je rekening mee houden bij de vorm. Een langere, ovale vorm of juist een ring is prettig om de poot op te leggen.

Ribbels, bobbeltjes of andere structuren vinden honden vaak fijn om op te kauwen. Het helpt mee aan het reinigen van het gebit en helpt het tandvlees gezond te houden.

Het nadeel hiervan is dat deze er ook afgeknabbeld kunnen worden. Kijk daarom ook altijd naar de structuur van het kauwspeelgoed. Is de structuur te grof en vertrouw je het niet helemaal? Speel dan alleen met dit speelgoed als je samen met de hond bent en leg het weg als de deur uit gaat.

Hondenspeelgoed Kong

KONG Ring

Gemaakt van duurzaam rubber. Met noppen voor een heerlijke kauwervaring. Speciaal ontwikkeld voor lange kauwsessies.

kauwspeelgoed

Zogoflex Hurley

Gemaakt van flexibel en stevig zogoflex materiaal. Het is een bal, stok en bot in één. Blijft drijven op het water.

Hufterproof apporteer speelgoed

Apporteer speelgoed is vaak niet geschikt voor langdurige kauwsessies. Toch is het een automatische reactie van een hond om te kauwen op z’n ‘prooi’. Niet alleen om zeker te weten dat het goed tussen de kaken geklapt zit, maar ook op de spanning van het spel kwijt te kunnen.

Voor honden is dit een hele belangrijke manier om met de spanning om te gaan. Zeker als je dan ook nog even afgeleid bent van het spel, is een apporteer speeltje zo verleden tijd.

Houd er bij de aanschaf van apporteer speelgoed rekening mee dat het materiaal niet te hard is. Niet alleen is het binnen no-time kapot, maar het is ook nog eens erg oncomfortabel voor de hond. Zoals bijvoorbeeld frisbees van hard plastic.

Frisbees kun je het beste nemen van rubber. Er zijn meerder merken op de markt die goede frisbees gemaakt hebben. Deze verschillen niet zoveel qua kwaliteit. Je hebt er veel speelplezier aan, maar na een tijdje gaan ze allemaal een keer kapot. Laat je hond dan ook niet alleen met een frisbee!

Inmiddels is er een ruim assortiment met apporteer speelgoed dat blijft drijven. Erg leuk om mee op het land én in het water te spelen. Echt hufterproof apporteer speelgoed is lastig te vinden. Veel soorten zijn gemaakt van canvas met losse vullingen erin. Het speelgoed gemaakt van zogoflex is één van de betere die blijft drijven.

De KONG Wubba is één van de bekendste apporteer speeltjes voor in het water. Helemaal hufterproof zijn ze niet… De leuke nylon stofrepen zijn handig om mee te gooien, maar ook erg leuk om aan te trekken. Dat zullen de ‘hufters’ onder ons snel ontdekt hebben. Toch blijft het ontzettend leuk speelgoed om samen met je hond mee te spelen aan het water.

‘Is jouw hond een echte ballen junk?’

Kies dan voor de ballen van het merk Chuckit! De Chuckit! Ultra Ball is veruit de meest hufterproof bal om mee te apporteren. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, stuitert en blijft drijven. Daarnaast kun je ze makkelijk afspoelen onder de kraan, zodat er geen bacteriën in blijven zitten. De ballen passen ook in een standaard werpstok.

Hufterproof ballen

Chuckit! Ultra Ball

Gemaakt van stevig en duurzaam materiaal. Stuitert en blijft drijven. In 5 maten te bestellen. Felle oranje kleur.

Werpstok chuckit

Chuckit! Werpstok

Geschikt voor Chuckit! Ballen maar ook andere soorten. Verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes. Inclusief tennisbal.

honden frisbee

Zogoflex Frisbee

Gemaakt van sterk en flexibel zogoflex materiaal. Makkelijk op te pakken voor de hond en blijft drijven. In 2 maten verkrijgbaar.

Kong wubba

Kong Wubba

Gemaakt van sterk nylon. Met 2 ballen en nylon flappen. Geschikt als apporteer en trekspeelgoed. Met piepje.

Hufterproof beloningsspeelgoed

Beloningsspeelgoed is ontzettend leuk voor honden. Ze werken graag voor hun eten en kunnen hun energie erin kwijt tijdens de regenachtige dagen.

Honden vinden het ontzettend leuk om spelletjes te doen. Zo zijn er tal van honden denkspellen op de markt om samen mee te spelen. Hufterproof zijn ze absoluut niet. Ze vragen veel tijd en oefening voordat de hond het onder de knie heeft. Vind je het toch leuk om dit avontuur aan te gaan met jouw hond? Lees dan verder in het artikel: Honden denkspellen voor beginners – Wat is de beste keuze?

Gelukkig is er ook genoeg andere beloningsspeelgoed voor honden die wél hufterproof zijn. Zoals snackballen, tuimelspeelgoed of de geweldige klassieke KONG.

De klassieke KONG is veruit het populairste en meest gewaardeerde hufterproof beloningsspeelgoed. Hier kunnen honden zich urenlang mee vermaken, zonder dat jij er als een scheidsrechter bovenop hoeft te staan. Met name de KONG Extreme van extra sterk materiaal is zeer geschikt voor de hufters onder ons.

Natuurlijk zijn er nog vele andere soorten verkrijgbaar. De klassieke snackballen zijn ook heel leuk voor honden. Deze zijn vaak gemaakt van een harder materiaal en zijn makkelijk te verplaatsen voor honden. Houd er wel rekening mee dat geen vaas of bloempot veilig staat op de grond, want het kan een fanatiek spel worden.

Tuimelspeelgoed en ook de KONG hebben een zwaardere bodem, waardoor het speelgoed makkelijker op één plek blijft staan. Het is voor honden een uitdaging om het speelgoed toch te verplaatsen om het lekkers eruit te krijgen.

Houd er bij de aanschaf rekening mee dat je het speelgoed niet te klein besteld. Hiermee voorkom je dat de hond gaat knagen aan het speelgoed, om makkelijker bij de snacks te komen. Met name de snackballen kun je het beste aanschaffen in een maat dat de bek er net niet omheen kan. Hufterproof en meer uitdaging voor jouw maatje!

KONG

KONG Extreme

Gemaakt van extra sterk rubber. Kan gevuld worden met brokken, koekjes of zachte vulling zoals vlees. In 5 maten verkrijgbaar.

Nina Otterson Snackbal

Gemaakt van hard plastic. Kan gevuld worden met brokken of kleine koekjes. Makkelijk te reinigen. In 2 maten verkrijgbaar.

Hufterproof hondenspeelgoed

De letterlijke vertaling van hufterproof is ‘bestand tegen vandalisme’. Stiekem is dat natuurlijk wel een grappige vertaling. Honden kunnen inderdaad nog aan vandalistisch omgaan met hun speelgoed. 😀

Wat is jullie favoriete hufterproof hondenspeelgoed? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen! Hier onder kun je een berichtje achterlaten.

Ben je opzoek naar meer inspiratie? Neus dan lekker rond op de volgende pagina: Kauwspeelgoed voor honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *