Ons kampeertripje bij natuurcamping De Altena in Zeewolde

Het aller eerste kampeertripje dat Lana en ik samen maken met een tent… Jeej! Nogal impulsief en nogal plotseling. Wat kan het toch ontzettend mooi weer zijn in juni. Dan is het toch zonde om binnen te blijven?

Eigenlijk begon het idee al iets eerder. Toen ik op internet had gelezen over het Erkemederstrand. Een hondenstrand waar honden het hele jaar welkom zijn. In 2018 een prijs gewonnen voor de leukste hondenuitlaatplaats van Nederland. Nou daar móéten we gewoon naartoe!

Snel, een tripje plannen!

Voor een ritje naar Zeewolde zijn we snel meer dan een uur onderweg. Laten we dan toch maar blijven! De week dat we naar Zeewolde zijn gegaan, had ik het geluk dat mijn werkrooster het toestond dat ik 4 dagen achter elkaar vrij was.

Op internet kwam ik al gauw camping De Altena tegen. Een rustige natuurcamping met een speciaal huisdieren veldje. Check! Online reserveren is zo gepiept.

Nu nog wat spullen verzamelen. Nadat ik alle kastjes open had getrokken om te kijken wat er allemaal in huis lag had ik de winst: Een luchtbed, kussen en pannen. Hmmm… Toch maar even bij shoppen!

Bij Action heb ik toen nog een pop-up tent, een gaspit en een slaapzak weten te scoren. Helemaal goed, we zijn klaar om te gaan!

Camping De Altena

Camping De Altena is absoluut een plek die ik zou aanraden. Wat een heerlijke camping is dit zeg! Er zijn verschillende veldjes waar je een tent kunt opzetten. Wij stonden op een veldje waar huisdieren zijn toegestaan.

Op de dag dat wij hier aankwamen, hadden we het hele veldje voor ons zelf alleen. Wat een luxe! De dag erop kwam er toch nog iemand om ons gezelschap te houden. De velden worden van elkaar afgeschermd door een stuk bos. Dat hoeft je Lana geen 2x te zeggen!

Tijdens de uren dat het toch wel erg warm werd, hebben we lekker de schaduwplekjes opgezocht, waar onder vlak achter onze tent. Een prettige plek op de camping, waar je zowel zon als schaduw hebt!

Wandelen en zwemmen met de hond in Zeewolde

Flevoland wordt omgeven door water en staat vol met prachtige natuur. Niet overal mag de hond loslopen. Wij hebben zelfs plekken ontdekt waar je helemaal niet mag komen met de hond. Daar vertel ik later meer over.

De toffe plekken die we hebben ontdekt waar je wél met de hond los mag lopen, waren dan ook zeker de moeite waard!

Het Erkemederstrand

Allereerst natuurlijk het hondenstrand Erkemederstrand. Er is niets gelogen over deze plek. Wat een hondenparadijs is dit zeg! Er is overal aan gedacht. Van hondenpoepzakjes tot aan openbare toiletten voor de baasjes.

Aan het begin vind je een breed stuk strand, waar dan ook altijd wel speelmaatjes te vinden zijn. Maar heb je liever iets minder drukte? Dan kun je verder lopen langs de andere inhammen om een rustiger plekje op te zoeken.

Het water is helder en schoon en wordt regelmatig gecontroleerd op blauwalg. Er is een strandpaviljoen waar honden welkom zijn en waar je terecht kunt voor een kop koffie of een hapje eten.

En willen jullie langer blijven? Dan is er een camping aan het strand waar het je hond aan niets zal ontbreken.

Lees hier meer over het Erkemederstrand.

Losloopgebied het Holsterwold

Een ander prachtig losloopgebied hebben wij gevonden in het Horsterwold. Dit is een vrij jong, maar ontzettend groot loofbos.

De hond mag hier niet overal loslopen, maar er is een gedeelte aangewezen als losloopgebied.

Hier wandel je over brede graspaden die tussen de bomen door lopen. Er is veel ruimte voor honden om te rennen en spelen. Her en der staan er bankjes waar je even lekker kunt genieten van de natuur om je heen.

Het losloopgebied ligt vlakbij een camping. Grote kans dat je hier speelmaatjes tegenkomt dus!

Lees hier meer over het losloopgebied in het Horsterwold.

Een eindje van Zeewolde af, in Almere, ligt het Vroege Vogel bos. Ondanks dat het bos niet in Zeewolde ligt, zijn wij er toch een kijkje gaan nemen.

En gelukkig maar, want het is een prachtig bos om doorheen te wandelen. In alle vroegte waren wij hier, zoals de naam het bedoeld heeft.

In de vroege ochtend zijn wij maar weinig mensen tegen gekomen in dit prachtige bos. Wat een rust en stilte om je heen! De hond mag hier in het hele bos lekker loslopen.

Het Vroege Vogel bos ligt op een klein kwartiertje rijden van de stad, maar toch lijkt het compleet afgesloten van de drukte.

Lees hier meer over het Vroege Vogel bos in Almere.

Centrum van Zeewolde

Het centrum van Zeewolde is klein, maar ontzettend gezellig. Er zitten wat terrasjes, een dierenwinkel, wat leuke boetiekjes en eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Ook is hier op vrijdagochtend de markt in het centrum. Helaas waren wij hier toen niet.

Eén van de leukste plekjes die wij ontdekt hebben, is De Oude Bieb. Een klein winkeltje/koffiezaakje waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie met een gebakje. Ze verkopen er 2e hands boeken en hebben van allerlei leuke spulletjes in de verkoop.

Met maar een paar tafeltjes buiten kun je hier heerlijk genieten van het namiddag zonnetje. De hond is welkom op het terras. Naast De Oude Bieb zit een dierenwinkel Tropica, waar je meteen even binnen kunt lopen voor een hondensnack.

Net iets verder van het centrum van Zeewolde, of eigenlijk in de provincie Gelderland, zit brasserie De Vuurtoren in Nijkerk.

Vanaf Zeewolde is het een kwartiertje rijden, net over de brug. Bij deze brasserie hebben wij ook heerlijk gezeten op het buitenterras. Je kunt hier terecht voor lunch of diner en de hond is welkom op het terras.

Overnachten in Zeewolde

Zeewolde heeft tal van mooie plekjes om te overnachten met de hond! In knusse vakantiehuisjes of op gezellige campings.

Iets wat je niet zo snel zult zien in Zeewolde, zijn hotels. Dat kenmerkt het prachtige platte uitzicht ook wat je hier veelal ziet.

Als je opzoek bent naar een camping om lekker te genieten van de rust en de natuur om je heen, kan ik camping De Altena absoluut aanbevelen. Een heerlijke plek voor jou en je hond.

Ervaren jullie liever de comfort van een vakantiehuisje of bungalow? Lees dan verder voor de leukste tips voor vakantiehuisjes en andere accommodaties.

Hier lees je meer over overnachten met de hond in Zeewolde.

Zeewolde

Zeewolde, hondvriendelijk of niet?

Zeewolde is een prachtig gebied waar je jezelf even kan afsluiten van de hectiek van het dagelijkse leven. Juist omdat hier zoveel natuur is en zo weinig mensen dicht op elkaar wonen, is het een heerlijke bestemming als je er even tussen uit wilt.

Je gaat niet naar Zeewolde om te stappen of avonden lang van huis te zijn. Maar hier kom je om tijd te besteden met je gezelschap of even lekker tot jezelf te komen.

Dat maakt dat deze plek zeer geschikt is om met de hond naartoe te gaan. Omgeven door de natuur, wat kan je maatje zich nog meer wensen?

Toch zijn er ook plekken in de buurt waar de hond niet zo gewenst is en zijn er veel gebieden waar de hond altijd aangelijnd moet zijn.

Zo mag je in het hoogseizoen bijvoorbeeld niet komen op het Zeewolde strand. Daar is het verboden voor honden. Ook in de naar bij gelegen horeca mag je niet komen met de hond. Je kunt dan alleen met de hond terecht op het Erkemederstrand. Dat is ook zeker geen straf, maar wel goed om te weten.

Ook viel het ons bijvoorbeeld op dat in Almere, 30 minuten rijden vanaf Zeewolde, de hond niet welkom is in een gedeelte van het stadscentrum. Je kunt daar dus niet op het terras een kop koffie drinken met de hond.

In de bossen is het ook op veel plaatsen verplicht om de hond aan te lijnen. Op sommige plekken zelfs verboden voor honden.

Zeewolde staat bekend om de natuurgebieden. En voor de natuurgebieden wordt goed gezorgd. Er leeft veel wild en de natuur is hier nog volop bezig om te groeien.

Honden kunnen dan voor schade zorgen of de dieren opschrikken en bang maken. Dat is voornamelijk de reden dat de hond niet overal mag komen of los mag lopen.

Zeewolde is volgens ons een super leuke bestemming, maar je moet wel even weten waar je wel en niet mag komen met de hond.

zeewolde

Komen jullie ook wel eens in Zeewolde?

Wil jij je ervaring of tips met ons delen? Wij zijn benieuwd wat jullie het mooiste vinden aan Zeewolde.

Ook zijn we erg nieuwsgierig naar wat jullie de leukste en meest hondvriendelijke horecagelegenheid in het gebied vinden.

Hier onder kun je een berichtje delen als je iets met ons wilt delen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *