Op reis met de hond naar Rotterdam

In juni zijn wij op onderzoek uit geweest naar Rotterdam. We zijn wezen kijken bij wandelgebieden, zwemplekken en ook bij de hondenspeeltuin in de buurt.

Hier lees je alles over onze ervaring.

Ik ben van mening dat iedere bestemming de moeite waard is, als je maar goed zoekt naar de meest toffe plekjes in de buurt. Zo was dat ook bij Rotterdam. Persoonlijk vind ik een grote stad niks aan.

Zeker als je met de hond op reis gaat, vind ik steden geheel onaantrekkelijk. Je wilt lekker in de doggie-outfit de deur uit om te wandelen, zwemmen, vies te worden en na een dag vol avontuur binnenkomen op een plek waar je jezelf thuis voelt.

Maar als je met de auto op reis gaat, heb je de vrijheid om avontuur te zoeken op plekjes waar je anders niet zal komen. De foto hier boven is bijvoorbeeld genomen op de Maasvlakte. Daar vertel ik zo meer over.

Overnachten met de hond in Rotterdam

Voor een overnachting in Rotterdam kom je al snel terecht op Airbnb of een hotel.

Als je wel echt een stadsmens bent en de hond vind het niet erg om mee te gaan naar een hotel, zijn er best leuke plekjes te vinden.

Dit zijn een paar hotels in Rotterdam waar de hond welkom is:

Goedkoop

NH Atlanta Rotterdam – Meer informatie en prijzen.

Gemiddeld

Van der Valk Rotterdam-Blijdorp – Meer informatie en prijzen.

Luxe

Hilton Rotterdam – Meer informatie en prijzen.

Bilderberg Parkhotel Rotterdam – Meer informatie en prijzen.

Wij hebben er toch voor gekozen om een verblijf te boeken op Airbnb. Daar zijn wij terecht gekomen op een plekje genaamd: De oude melkfabriek.

Een super leuk verblijf wat ooit een kunstatelier is geweest. Overal stonden nog prachtige kunstwerken en hingen schilderijen. Het was absoluut niet luxe, maar dat is ook niet nodig als je de hele dag buiten spendeert.

Wat is er allemaal te doen in Rotterdam voor de hond?

Ondanks dat Rotterdam een ontzettend grote stad is, is er genoeg te doen met de hond.

De foto hier boven is in stadspark De Twee Heuvels. Een ontzettend leuk en veelzijdig park wat vlak bij onze accommodatie lag.

Ondanks het slechte weer hebben wij hier heerlijk gewandeld. De hond mag hier overal loslopen en er is zelfs een speciaal hondenstrand in de park aanwezig.

Hier lees je meer over park de Twee Heuvels. 

In Rotterdam vind je ook de Zevenhuizerplas. Een kunstmatig aangelegd recreatiegebied wat druk bezocht is door mensen uit de omgeving.

In de wintertijd mag je overal met de hond los lopen. Maar ook in de zomertijd is dit een leuke plek om met de hond te gaan zwemmen. Ook hier vind je namelijk een hondenstrand waar veel mensen naartoe komen met de hond.

Hier lees je meer over het hondenstrand bij de Zevenhuizerplas. 

Wat wij ook een erg leuk initiatief vonden, is de hondenspeeltuin in Zevenkamp. Deze hondenspeeltuin is van de gemeente en heeft geen toezicht. 

Er is nog een andere hondenspeeltuin in Rotterdam, hondenspeeltuin Bello. In deze speeltuin wordt wel toezicht gehouden en hiervoor betaal je ook entree.

Wij waren er graag gaan kijken, maar kwamen er te laat achter dat je moet reserveren in verband met het corona virus. Misschien een andere keer dan.

Bij de hondenspeeltuin Zevenkamp hebben wij ons erg vermaakt. Het is ontzettend groot en er zijn leuke speelattributen aanwezig.

Hier lees je meer over de hondenspeeltuin Zevenkamp

Houden jullie meer van lange wandelingen door de natuur? Dan is het een dikke aanrader om een kijkje te gaan nemen bij het Lage Bergse bos en het Hoge Bergse bos.

Deze twee bossen liggen aan elkaar gesloten. De hond mag hier bijna overal loslopen. Alleen niet in het gedeelte waar de grote grazers staan.

Je kunt makkelijk om dit gebied heen lopen. De paden zijn goed te bewandelen en er zijn stukken waar je niets anders hoort dan de natuur om je heen.

Wij zijn alleen bij het gebied van het Lage Bergse bos wezen wandelen. Alleen dit was al kilometers wandelplezier!

Hier lees je meer over het Lage Bergse bos. 

Als jullie richting Rotterdam op vakantie gaan, is een bezoek aan de Maasvlakte onmisbaar. Deze plek is een genot voor jou én je hond!

Het strand is zo uitgestrekt dat er geen einde aan lijkt te komen. In de wintermaanden mag de hond overal op het strand loslopen.

In de zomermaand (1 april tot 1 oktober) is de hond niet overal welkom. Op het internet vonden wij de informatie dat de hond in het zuidelijke deel van het strand alleen welkom is als er geen badgasten zijn.

In het noordelijke deel zou de hond wel welkom zijn ter hoogte van het activiteitenstrand. Alleen als de hond onder appèl staat en andere mensen hier niet tot last is. Het zou hier om een gedoogbeleid gaan.

Wij zijn alle strandopgangen afgereden en hebben overal het zelfde bord gevonden. Honden aan de lijn. Niets over seizoenen, gebieden of tijden.

Hierover heb ik contact opgenomen met de gemeente Rotterdam. Om dat het telefonisch niet is gelukt en ik de informatie ook graag met jullie wil delen, heb ik een contactformulier ingevuld om de informatie digitaal te verkrijgen.

Tot op heden heb ik hier nog geen reactie op, maar wanneer die binnenkomt zal ik deze met jullie delen.

We willen natuurlijk niet dat er bekeuringen uitgedeeld worden of onenigheid ontstaan.

Dit strand is zo uitgestrekt dat er plek is voor iedereen. En zo ontzettend mooi dat je hier echt geweest moet zijn als je een bezoekje brengt aan Rotterdam.

Lees hier alles over de Maasvlakte.

Het centrum van Rotterdam is groot, maar sfeervol. Ondanks dat ik echt geen stadsmens ben, zijn wij toch even een kijkje wezen nemen.

Helaas waren restaurants en cafés nog niet geopend in verband met het corona virus.

Wat mij wel opviel, is dat er veel bijzondere winkels en eetgelegenheden zitten.

Zo vind je er bijvoorbeeld het leuke winkeltje genaamd Bakkers werkplaats, waar je voor de bakkers ambacht komt met extra liefde en aandacht.

Of kun je voor een hapje en een drankje terecht bij Heilige Boontjes. Waar ze zelf hun koffiebonen branden en de lekkerste taart voor bij de koffie maken.

Heb je tips of wil je iets met ons delen?

Laat dan hier onder een berichtje achter. Rotterdam is een ontzettend grote stad. 4 Dagen was eigenlijk niet genoeg om alle toffe plekjes te ontdekken.

Dus gaan jullie ook naar Rotterdam of wonen jullie misschien in de grote stad?

Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaring. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *