Stedentrip naar Nijmegen met je hond? Vind alles in één overzicht!

Nijmegen… De oudste stad van Nederland. Misschien zelfs wel de mooiste. En dat zeg ik niet alleen omdat wij het geluk hebben hier te mogen wonen. 🙂

Nijmegen is zo waanzinnig divers, cultureel en hondvriendelijk dat het wel één van de leukste bestemmingen is voor een stedentrip waarbij je hond gezellig mee kan. Hier lees je alles over deze toffe bestemming!

Waalbrug Nijmegen
Uitzicht op de Waalbrug vanaf het Valkhofpark

Inhoudsopgave:

  • Hotels en overnachten in Nijmegen met de hond
  • Restaurants en eetgelegenheden in Nijmegen waar de hond welkom is
  • Uitjes in Nijmegen waarbij je hond gezellig mee kan
  • Wandelgebieden en zwemplekken in Nijmegen waar je met de hond naartoe kunt gaan

Hotels en overnachten in Nijmegen met de hond

Als jullie voor een échte stedentrip komen, dan is overnachten in het centrum van Nijmegen een absolute aanrader! Er zijn verschillende bed and breakfast en hotels waar honden welkom zijn. Midden in het centrum, of net iets er buiten. Dit zijn de 3 leukste plekken om te overnachten in het centrum van Nijmegen waar honden welkom zijn:

Bed & Breakfast Opoe Sientje

Bij deze wel heel bijzondere Bed & Breakfast slapen jullie op een boot! Deze prachtige boot ligt aangemeerd aan de Waalkade, in het centrum van Nijmegen. De boot heeft in totaal 9 kamers met elk een ander thema. Er zijn kamers voor 2 of 4 personen. Honden zijn in alle kamers welkom.

Vanaf Opoe Sientje wandelen jullie zo door het Valkhofpark het centrum van Nijmegen in. Op zaterdag en maandag vind je hier de gezellige markt. Restaurants en cafés liggen binnen 5 minuten lopen afstand. Onder de Waalbrug is er een klein strandje waar de hond even het water in kan.

*Aanrader: Wandel verder onder de Waalbrug door om bij de prachtige Ooijpolder te komen! Honden zijn aangelijnd welkom in het gebied. Neem zelf wat eten en drinken mee en ontdek het levendige gebied waar de wilde paarden staan te grazen langs het water.

Bed and breakfast Nijmegen
Bed and breakfast

Hotel/restaurant De Hemel

Houden jullie van bourgondisch genieten? Kies dan voor restaurant/hotel De Hemel! Deze toffe plek ligt aan hartje Nijmegen, net iets achter de Grote Markt. De Hemel staat niet alleen bekend om hun 2 romantische suites, maar vooral om hun eigen brouwerscafé en overheerlijke high tea. (Of high beer!)

Voor een avondje lekker tafelen hoeft je de deur dus niet uit. Willen jullie toch even iets anders zien? Dan loop je vanaf het hotel zo de Grote Markt op met vele restaurants en gezellige cafés. Ook de monumentale en tevens de oudste en grootste kerk van Nijmegen staat hier om de hoek: De Sint Stevenskerk.

De suites van De Hemel zijn alleen bereikbaar met de trap. Houd hier rekening mee voordat je de reservering plaatst. Neem ook even telefonisch contact op voordat je de reservering plaatst om te vermelden dat de hond mee komt.

Hotel de hemel

Hotel Nimma

Dit hippe en sfeervolle hotel staat net iets buiten het centrum van Nijmegen, op ongeveer 2 km afstand. Het heeft een warm en industrieel karakter waar je jezelf direct thuis voelt. Honden zijn van harte welkom op de hotelkamers, bij het ontbijt én tijdens het diner.

Meerdere hippe eetgelegenheden vinden jullie op loopafstand. Voor een rondje met de hond kunnen jullie een wandeling maken door het naastgelegen Westerpark. Vanaf het hotel wandelen jullie binnen 20 minuten naar het centrum van Nijmegen.

*Ook erg leuk om te doen: Een culturele wandeling richting richting het centrum! Vanaf hotel Nimma kunnen jullie via de Oversteek (brug) door het plaatsje Lent heen wandelen. Hierbij komen jullie langs het oude fort, het Gezicht van Nijmegen en andere culturele bijzonderheden. Over de bekende Waalbrug kunnen jullie zo weer het centrum van Nijmegen in wandelen.

Hotel Nimma
Hotel Nimma

Restaurants en eetgelegenheden in Nijmegen waar de hond welkom is

De keuze is reuze! Zeker in de zomertijd wanneer jullie lekker buiten op het terras kunnen zitten, zal het aan eetgelegenheden niet ontbreken. Nog nooit heb ik buiten op het terras te horen gekregen dat honden niet welkom zijn. In de wintertijd is het soms even zoeken, maar ook dan zijn er knusse plekjes te vinden waar de hond welkom is.

Ontbijt:

Lunch:

Diner:

Koffie met gebak:

*De bovengenoemde restaurants en cafés zijn plekjes die wij zelf bezocht hebben en waar de hond van harte welkom is geweest.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke horecagelegenheden in het centrum van Nijmegen! Hebben jullie zelf een tof plekje ontdekt? Dan horen we dat natuurlijk graag. Hier onder kun je een berichtje achterlaten met jouw persoonlijke ervaring. 😀

Lana

Uitjes in Nijmegen waarbij je hond gezellig mee kan

De markt

De markt in het centrum van Nijmegen is ontzettend gezellig. Iedere zaterdag en maandag kunnen jullie hier lekker rondstruinen tussen de kraampjes. Zoals op elke markt is er van alles te zien, shoppen en natuurlijk te eten. 🙂 Op de Grote Markt vind je kraampjes met verse vis, brood, noten en andere heerlijke verleidingen.

Door de Burchtstraat wandelen jullie langs kraampjes met spulletjes, kleding, toffe gadgets en de overheerlijke stroopwafelkraam. Verderop kunnen jullie doorwandelen naar Kelfkesbos, waar de dierenkraam staat. Als dat al geen leuke verrassing is voor je hond, staat verderop ook nog eens de kaaskraam! Op het Mariënburgplein kunnen jullie op zaterdag ook een bezoekje brengen aan de boeken- en platenmarkt.

Hier lees je meer over de markt in het centrum van Nijmegen.

Happen en Speuren

Een leuke manier om kennis te maken met het culturele stadscentrum van Nijmegen. Bij Happen en Speuren nemen jullie op je eigen tempo deel aan een fotospeurtocht door de oude en nieuwere delen van de binnenstad van Nijmegen.

Jullie starten bij Koffie & Eethuis De Heerlijckheid, waar de dag begint met koffie en huisgemaakte appeltaart. Na de speurtocht komen jullie hier weer terug voor een lekkere en complete lunch. De speurtocht is uitgezet over een afstand van 2,3 km.

Omdat jullie dit geheel op eigen houtje doen, kunnen jullie zelf de dag en het tijdstip bepalen. Houd hiermee wel rekening met de openingstijden van het restaurant. Honden kunnen tijdens de speurtocht aangelijnd gezellig mee. Bij Koffie & Eethuis De Heerlijckheid zijn honden binnen én buiten van harte welkom. De prijs is €22,75 per persoon. (2021) 

Hier lees je alles over Happen en Speuren en kun je meteen online reserveren.

Stadswandeling met gratis Stadsgids

Willen jullie op eigen houtje het centrum van Nijmegen ontdekken, maar niks van de rijke cultuurhistorie missen? Download dan de gratis stadsgids en ga zelf op onderzoek uit!

In de stadsgids staat een 5 km lange wandeling door het centrum. In het PDF bestand vind je een routebeschrijving en uitgebreide informatie en verhalen over gebouwen en andere bezienswaardigheden die je tijdens de route tegenkomt. Extra leuk voor de hond: Tijdens deze wandeling komen jullie langs het Kronenburgpark én het Valkhofpark.

Hier lees je alles over de 5 km lange Stadswandeling.

Of download hier meteen de gratis Stadsgids.

Het Kronenburgpark in Nijmegen centrum

Wandelgebieden en zwemplekken in Nijmegen waar je met de hond naartoe kunt gaan

Als jullie in het centrum van Nijmegen verblijven, mogen jullie de Ooijpolder absoluut niet overslaan! Vanaf de Waalkade kun je zo oversteken naar de Ooijpolder. Onderweg komen jullie dan ook langs het stukje strand onder de Waalbrug. Hier kan de hond op warme dagen even lekker het water in om af te koelen.

Honden zijn in de Ooijpolder aangelijnd welkom. Er is hier geen losloopgebied in verband met de wilde grazers die hier staan. 

Hier lees je alles over de Ooijpolder in Nijmegen.

Willen jullie liever een lange wandeling maken door het bos waarbij de hond lekker los kan lopen? Breng dan een bezoekje aan het Heumensoord! Het Heumensoord ligt op een afstand van 6 à 7 km vanaf het centrum van Nijmegen.

Lopen kan, maar misschien is het prettiger om met de auto of het openbaar vervoer te gaan. Willen jullie met de bus? Neem dan vanaf het busstation op Nijmegen centraal lijn 83. Als jullie uitstappen op de Scheidingsweg is zie je het bos al liggen.

Hier lees je alles over het Heumensoord in Nijmegen.

Nog een waanzinnig mooie plek om met de hond te bezoeken in Nijmegen, zijn de Hatertse en Overasseltse Vennen. Hier is een gedeelte losloopgebied voor honden met een groot ven in het midden waar ze lekker kunnen zwemmen.

Aangelijnd kun je hier meerdere wandelroutes volgen langs de heides en vennen. Bij melkboerderij de Eikenhorst kunnen jullie terecht voor een hapje en een drankje. Ook hebben ze hier heerlijke high tea. Honden zijn van harte welkom buiten op het terras of onder de verwarmde en afgesloten overkapping.

Hier lees je alles over de Hatertse en Overasseltse Vennen.

Hatertse vennen Nijmegen
Losloopgebied bij de Hatertse en Overasseltse Vennen in Nijmegen

Heel veel plezier gewenst!

Hopelijk hebben je hier alle informatie gevonden waar je naar opzoek was. Ontbreekt er iets of heb je ergens nog vragen over? Laat even een berichtje achter! Wellicht weet ik of iemand anders daar het antwoord op.

Natuurlijk mag je zelf ook een berichtje achterlaten met tips en ervaringen! Ken jij iemand of heb jij misschien zelf een lekker en gezellig restaurant waar honden welkom zijn? Hebben jullie een leuk uitje gedaan of een mooie wandeling met de hond gemaakt in Nijmegen?

Laat het ons weten! Samen halen we het beste uit onze reisjes. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *