Een nachtje kamperen bij de boswachter in het Groesbeekse bos

Kamperen met de hond. Je houd er van, of je vind het vreselijk. Wij vinden het heerlijk! Lekker met je tent, een goed boek, wat te knagen en je beste vriend op vier poten. Op een top locatie, midden in het bos. Wat heb je nog meer te wensen?

In het Groesbeekse bos mogen honden bijna overal loslopen! Het gebied wat om de camping heen ligt is helemaal losloopgebied.

Logeren bij de boswachter

Logeren bij de boswachter is kamperen midden in de natuur! Deze kampeerterreinen zijn van Staatsbosbeheer en bevinden zich daarom elk op een unieke plek.

Voor Lana is kamperen in het bos een paradijs. Ze is gek op bossen, stokken en de vrijheid die ze daar heeft. Lana kan zich goed vermaken als einzelgänger. In haar eigen bubbel  kan ze uren haar stokken spel spelen.

Voor mij is de reden om voor deze camping te kiezen, dat het hier zo heerlijk rustig is. Even lekker er tussenuit en jezelf afzonderen van de rest van de wereld. Een beetje koken, wandelen en lekker relaxen!

Op de natuurcamping in Groesbeek zijn de terreinen opgedeeld in privé plekken. Wij hadden hier onze eigen privé plek waar Lana lekker los mocht lopen. Op het campingterrein moeten honden wel aan de lijn.

Kamperen met de hond in het Groesbeekse bos

Het Groesbeekse bos is ons niet vreemd. Wij komen hier ontzettend graag! Groesbeek is voor ons maar 20 minuten rijden met de auto. Niet zo spectaculair misschien om hier te gaan kamperen, maar wel ontzettend leuk om te doen.

Ondanks dat deze plek voor ons zo dicht bij huis is, is dat natuurlijk niet voor iedereen zo. Een goede reden om deze toffe plek met jullie te delen!

Tijdens dit kampeer tripje heb ik onze eerste reisvlog opgenomen. Een uitgebreid filmpje over kamperen met de hond. Hierin zie je hoe wij het kamperen hebben ervaren en wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving.

Want Groesbeek is niet alleen voor de hond, maar ook voor jou een leuke bestemming. Het filmpje vind je onderaan deze pagina.

Groesbeekse bos

Onze kampeer avontuurtje in het Groesbeekse bos

Lana en ik zijn maar één nachtje wezen kamperen. Het was eind september en misschien wel de laatste mooie week van het jaar. Het is nu of nooit! Of nou ja nooit… Niet meer dit jaar met 25 graden tijdens die heerlijke nazomer.

Vanwege het corona virus was vooraf reserveren verplicht. Normaal gesproken kun je ook op de bonnefooi komen, maar nu eventjes niet. Geen probleem, je kunt makkelijk online reserveren en gaan met die banaan!

Nogal impulsief heb ik gereserveerd en de dag erna de spullen bij elkaar geschraapt en zijn we gegaan. Bij aankomst kun je inchecken bij een boekingszuil en verhuizen naar de aangewezen plek.

Het sanitairgebouw was weer geopend en zag er netjes en schoon uit. Een aantal toiletten, douches en een plek om je afwasje te doen. Ik heb hier alleen gebruik gemaakt van het toilet, douchen en afwassen doen we morgen wel weer!

Onze kampeerplaats lag verscholen tussen de bomen, waar je de buren alleen vanaf een afstandje kon zien. Aan de achterkant van onze plek liepen we zo het bos in, wat een zegen!

Hier hebben wij onze tent opgezet en genoten van de stille geluiden van het bos.

Kamperen met de hond in Groesbeek

Naast het feit dat je hier heerlijk kunt ontspannen op de kampeerplaats zelf, wil je natuurlijk ook wat van de omgeving zien.

Het centrum van Groesbeek is ongeveer 10 minuten lopen vanaf de camping. Hier vind je op dinsdag ochtend altijd de weekmarkt. Het centrum is klein, maar heeft alles wat je zoekt.

Er zitten een aantal gezellige horecagelegenheden, supermarkten, diverse winkels en natuurlijk ook een dierenwinkel. Dierenwinkel Van Beek is onze favoriet! Even stoppen om koekjes te proeven en een lekkere snack halen voor op de camping.

Ga je kamperen met de hond en kinderen? Dan is het avonturenbos een waar paradijs voor de kids! 5 Minuten lopen vanaf de camping vind je deze toffe plek in het bos.

Er zijn houten speeltoestellen, boomhutten, klimparcours en genoeg picknickbankjes. De hond is aangelijnd welkom. Vanaf hier kun je heerlijk door de bossen struinen met het hele gezin.

Volgen jullie liever een wandelroute? Vanaf het kampeerterrein start de Filosofenroute. Deze route is 3,5km lang en goed bewandelbaar. De hond mag de hele wandeling lekker los lopen.

Hier lees je meer over de Filosofenroute.

Groesbeek

Onze favoriete horecagelegenheden

Aan cafés en restaurants ontbreekt het niet in Groesbeek. Afhankelijk van je wensen zijn er in het centrum leuke plekjes voor ontbijt, lunch, diner of borrel. Onze 2 favorieten zitten niet in het centrum, maar juist aan het bos.

De foto die je hier boven ziet is genomen vanaf het terras van restaurant De Wolfsberg. Een prachtige plek aan de rand van het bos. Hier is de hond buiten op het terras welkom. Je kunt hier heerlijk lunchen, dineren of blijven hangen voor een borrel.

Persoonlijk vind ik het een groot pluspunt dat ze hier ook cappuccino’s serveren met sojamelk, omdat ik zelf geen melk drink.

Aan de andere kant van het bos vind je herberg ’t Zwaantje. Een knusse plek die de sfeer uitstraalt van een blokhut. Ze hebben een overdekt terras, maar binnen is de hond ook welkom.

Populair is hier de koffie met Limburgse vlaai. Deze plek ligt net op het randje van Mook in Limburg. De hond krijgt hier altijd een koekje.

Gaan jullie ook kamperen in Groesbeek?

Plannen jullie een tripje of zijn jullie al geweest? Heb je ergens vragen over of wil je jullie ervaring delen? Laat hier onder dan een berichtje achter!

Verder lezen:

De mooiste plaatsen om te wandelen met de hond in Groesbeek en Berg en Dal
Overnachten Groesbeekse bos
Overnachten met de hond in de buurt van het Groesbeekse bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *