Onze mooiste avonturen in 2020

2020 Is een bijzonder jaar geweest. Voor iedereen heeft het een andere betekenis gehad, vol met ups en downs.

Voor Lana en mij is 2020 een ontzettend interessant jaar geweest. We hebben zoveel avonturen beleefd! We hebben nieuwe vrienden gemaakt, de mooiste plekjes ontdekt en zijn een compleet andere weg in geslagen.

In dit artikel deel ik graag ons verhaal met jullie. 🙂

Het begin van de website

Onze website is online gekomen! Ergens eind april kreeg ik opeens het waanzinnige idee in mijn hoofd. Ik ga een website bouwen. En niet zomaar een website, maar een website die toegewijd is aan mijn beste maatje: Lana.

Oftewel, met koosnaampje Lana Banana. Als je mij vraagt waar ik nou het aller meeste van geniet in het leven, dan is het tijd spenderen met Lana. Om te zien hoe gelukkig zij is als ze lekker haar energie kwijt kan.

Hoe ze dol enthousiast op het water kan afstormen en nieuwsgierig door de bossen heen struint. Wat een genot!

Zelf ben ik natuurlijk ook gek op de buitenlucht. Lekker rondstruinen door de bossen, picknicken aan het water of de mooiste natuurgebieden ontdekken. Ja, Lana en ik zijn een goede match. 🙂

Natuurlijk vind iedereen zijn of haar eigen hond de aller leukste. Wie wilt er nou niet al zijn schattige honden foto’s bij zijn collega’s en vrienden onder de neus duwen? Zo is ook onze Facebook pagina tot leven gekomen: Lana Banana Travel Dog.

Om verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Om vrienden te maken en leuke foto’s te delen. En natuurlijk om de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken!

Voor het eerst samen kamperen

Nu de website eenmaal bestaat, moet die natuurlijk ook gevuld worden. Het was juni en ik had op het internet al het één en ander gelezen over Zeewolde en het hondenstrand wat daar ligt. Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Ik had het plan om 3 nachtjes weg te gaan. Lekker rondstruinen door het gebied en opzoek naar de mooiste hondvriendelijke plekjes. Een huisje huren leek een beetje overbodig en duur, aangezien we daar alleen maar gingen slapen.

De gulden middenweg: We gaan kamperen! Voor de aller eerste keer met z’n tweetjes. Spannend…

En dat was het begin van onze vele kampeertripjes. Nu, eind 2020, hebben we de smaak te pakken. We hebben een busje omgebouwd tot camper en die is klaar om op reis te gaan! Door Nederland en daar buiten. Hopelijk gaat 2021 ons die mogelijkheid ook geven. 🙂

Onze eerste wandelochtend

Eén van de leukste dingen aan wandelen met de hond, is dat je vaak nieuwe mensen tegenkomt en altijd weer leuke verhalen hoort. Daarnaast is het natuurlijk voor de honden ontzettend leuk om spontaan speelmaatjes te ontmoeten.

In oktober hebben wij dan ook onze eerste wandelochtend georganiseerd. Als locatie hebben we het Groesbeekse bos gekozen.

Een prachtig bos waar wij al jaren komen. Dit moeten we gewoon delen met andere mensen! En wat een toffe dag is dat geweest. Zo leuk om verhalen en tips uit te wisselen onder het genot van een heerlijke boswandeling. Dit is wel voor herhaling vatbaar!

Helaas is het kort daarna afgeraden om met meerdere mensen af te spreken, dus hebben wij geen nieuwe wandeldag meer georganiseerd. Maar… Die gaat op het lijstje met goede voornemens voor 2021! 🙂

Wandeldag Groesbeek

Het mooiste van 2020

Het is eigenlijk moeilijk om in één artikel te vertellen wat de mooiste avonturen van 2020 zijn. We zijn op zoveel toffe plekken geweest!

Maar laat ik een top 3 maken van de mooiste avonturen:

Allereerst: De Veluwe! Ik denk dat er veel mensen zijn die het er wel met mij mee eens zijn dat dit the place to be is voor de natuurliefhebber.

Omdat je vanuit Nijmegen naar de meesten plekken binnen 30 tot 60 minuten naartoe rijd, zijn wij daar niet blijven slapen. We hebben simpelweg om de dag een nieuwe bestemming uitgekozen.

Voor loslopende honden is het soms even zoeken. Maar er zitten echt wel wat pareltjes tussen. Zo hebben wij ontzettend genoten van losloopgebied Boeschoten.

Hier kwamen wij per ongeluk terecht toen we opzoek waren naar het losloopgebied van het Speulder- en Sprielderbos. Een prachtig verlaten stuk bos waar we bijna niemand zijn tegengekomen.

Op de tweede plaats mag een strand absoluut niet ontbreken. Naast het geweldige Erkemederstrand in Zeewolde, vonden wij het hondenstrand in Noordwijk toch wel zo mooi!

Op een winderige maandagmiddag eind juni zijn we naar deze prachtige plek gereden. Wandelen door de zandstorm met de woeste zee aan je zijde. Dat is nog eens uitwaaien!

Lana heeft hier de tijd van haar leven gehad. Natuurlijk is er altijd wel ergens een stok te vinden, (Lana’s favoriete speelmaatje). Lekker rennen langs de kustlijn en rondstruinen door de duinen. Wat zijn stranddagen toch heerlijk!

Het laatste avontuur wat ik met jullie wil delen is toch wel ons avontuurtje in Groningen. Bijna 4 weken lang hebben we de tijd genomen om de leukste plekjes van de provincie te ontdekken. En nog steeds hebben we nog lang niet alles gezien!

Onderweg zijn we zo veel vriendelijke mensen tegengekomen. Met leuke tips en aanraders in de omgeving. Wie weet er nou meer over een gebied dan de mensen die er geboren en getogen zijn? Ontzettend bedankt allemaal!

We hebben de mooiste wandelgebieden ontdekt en zijn op de leukste strandjes geweest. We zijn verdwaald in de bossen terwijl de zon al onder ging en hebben vast gezeten in de blubber in de stromende regen. Maar om dat soort momenten kun je achteraf alleen maar lachen.

Dat is nou ook het leuke aan honden. Ze zijn nooit chagrijnig en zullen het je ook niet kwalijk nemen dat ze helemaal onder de modder thuis komen. Wat een voorbeeld!

Onze dromen voor 2021

Nu 2021 voor de deur staat, kan het alleen maar een jaar worden met nog meer avontuur! 😀

Allereerst wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie interesse! Ik vind het super leuk om te weten dat jullie meelezen met onze avonturen. Dat jullie tips en ideeën hebben en op deze manier samen met mij bouwen aan de website.

Want ik heb deze website misschien wel gebouwd, maar zonder jullie tips en interesse zou het nooit iets geworden zijn. Jullie geven mij de inspiratie om nieuwe plekjes te ontdekken en dat vind ik één van de leukste dingen aan deze website!

Voor 2021 hoop ik nog veel meer leuke plekjes op de kaart te kunnen zetten. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. Het zal niet altijd even snel gaan, omdat ik zelf alle plekjes eerst wil bezoeken voordat ik er iets over schrijf.

Op deze manier weet ik zeker dat er geen dingen op de website verschijnen die niet hondvriendelijk zijn of informatief niet kloppen.

Behalve toffe losloopgebieden en zwemplekken op de kaart te zetten, ben ik ook bezig om de website uit te breiden. Zo komen er nieuwe pagina’s bij met tips voor overnachtingen in de buurt van een losloopgebied of zwemplek.

Ook komen er ook shopping pagina’s bij waar je de leukste artikelen op een rijtje kunt vinden van verschillende aanbieders. Natuurlijk met de beste prijs. Zo kun je alles voor jou en je hond bij elkaar op één website vinden.

Hopelijk kijken we eind 2021 terug op dit jaar en zijn we weer een flinke stap vooruit gegaan. En wordt de website steeds meer compleet voor alle tips, informatie en avonturen voor jou en je hond!

Vaarwel 2020

Het wordt tijd om afscheid te nemen van 2020. Een interessant jaar wat we ons allemaal wel anders hadden voorgesteld.

Juist daarom ben ik van mening dat we dankbaar moeten zijn voor alles wat we hebben. Juist de kleine dingen die recht voor onze neus staan en die we soms simpelweg niet meer kunnen zien door de grote wolken die om ons heen hangen.

Haal diep adem, blaas die wolken weg en open je ogen! Er staat een gloednieuw jaar voor de deur wat compleet blanco is. Klaar om geschilderd te worden in de kleuren die jou sieren!

Knuffel je hond, spendeer lekker veel tijd samen en geniet zonder gemaar.

Dus bij deze allemaal: Lekker cliché… Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Liefs Anne en Lana

Lana Banana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *