Vakantiehuisjes in Drenthe waar 3, 4 of meer honden welkom zijn

Drenthe is een heerlijke vakantiebestemming. Er zijn prachtige losloopgebieden door de Drentse bossen, wandelgebieden over de uitgestrekte heides en natuurlijk de hunebedden. En als jullie in de buurt zijn, breng dan eens een bezoekje aan hondenspeeltuin Midden-Drenthe!

Overnachten wil je natuurlijk in een vakantiehuisje waar de hele hondenfamilie welkom is. Hier vind je tips voor vakantiehuisjes in Drenthe waar 3, 4 of meerdere honden welkom zijn.

Vakantiehuisje in Oosterhesselen

Dit vakantiehuis staat op een kleinschalig vakantiepark met 10 huisjes in totaal. De ruime tuin is volledig omheind. Het staat op een perceel van 1200m² wat ook voldoende privacy geeft door de bomen en het struikgewas. Er staat een tuinset om lekker buiten te eten.

Het vakantiehuis is te reserveren voor maximaal 4 personen en 5 honden. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. De badkamer heeft een douchekabine en de open keuken is van alle gemakken voorzien om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Vanaf het vakantiehuis kun je prachtig wandelen door het omliggende bos en langs de weilanden. Het losloopgebied van boswachterij Gees ligt op een kleine afstand van 10 minuten rijden. Ook boswachterij Gieten-Borger en het Dwingelderveld zijn bereikbaar binnen een half uurtje rijden.

Vakantiehuisje Oosterhesselen
Bron: Natuurhuisje
Vakantiehuis Oosterhesselen
Bron: Natuurhuisje

Vakantiehuisje in Gieterveen

Dit vakantiehuis ligt bij de eigenaren op het erf. Tussen de uitgestrekte weilanden genieten jullie hier van het weidse uitzicht en de ruimte. De tuin is geheel omheind voor de honden. Op het erf staan ook paarden vlakbij de tuin. Er staat een tuinset om lekker buiten te kunnen eten.

Het vakantiehuis is te reserveren voor maximaal 4 personen en 4 honden. Er zijn 2 slaapkamers met elk een tweepersoonsbed. Er is een aparte toilet en de badkamer heeft een douchekabine en een tweede toilet. De keuken is simpel maar compleet om een lekkere maaltijd te bereiden.

Vanaf het vakantiehuis kun je prachtig wandelen langs de weilanden. Het losloopgebied van boswachterij Gieten-Borger ligt op een kwartiertje rijden afstand. In het hoogseizoen is een bezoekje aan het Zuidlaardermeer een aanrader. Dit is 20 minuutjes rijden en hier is een klein hondenstrandje.

Vakantiehuis Gieterveen Drenthe
Bron: Natuurhuisje
Vakantiehuisje Gieterveen
Bron: Natuurhuisje

Vakantiehuisje in Wateren

Dit vakantiehuis ligt op een rustige locatie midden in het bos. Omgeven door de natuur genieten jullie hier van een heerlijke vakantie. De bostuin is geheel omheind en bied voldoende privacy om jullie het gevoel te geven in the middle of nowhere te zijn.

Het vakantiehuis is te reserveren voor maximaal 6 personen en 6 honden. Er zijn 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden. De keuken is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. De ouderwetse badkamer heeft een douche.

Vanaf het vakantiehuis wandel je zo met de honden het Drents-Friese Wold in. Hier kunnen jullie kilometers wandelen door de bossen en over de heides. Er is ook een spartelvijver waar honden het hele jaar door mogen zwemmen.

Vakantiehuis Wateren, Drenthe
Bron: Natuurhuisje
Vakantiehuis Drenthe
Bron: Natuurhuisje

Vakantiehuisje in Norg

Dit vakantiehuis ligt op een rustige locatie in het bos. De ruime tuin bestaat vooral uit gras en is niet omheind. Het heeft wel veel privacy door de bomen en begroeiing.  Er staat een picknickbankje in de tuin die bereikbaar is door de openslaande deuren.

Het vakantiehuis is te reserveren voor maximaal 5 personen en 3 honden. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met 4 eenpersoonsbedden. De badkamer heeft een douchekabine en een wasmachine en droger. De keuken is compleet ingericht inclusief vaatwasser.

Vanaf het vakantiehuis kun je beginnen aan een prachtige wandeling door Norg. Bij het Noordsche Veld mogen de honden loslopen. Het Mensingebos in Roden is 10 minuten rijden. Ook in dit prachtige stuk bos mogen honden loslopen.

Vakantiehuisje Norg
Bron: Natuurhuisje
Vakantiehuis Norg
Bron: Natuurhuisje

Vakantiehuis in Wapse

In dit vakantiehuis huren jullie een gedeelte van een Drentse boerderij. Het heeft een eigen omheinde tuin met tuinmeubilair en speeltoestel voor kinderen. Achter de tuin staan schaapjes te grazen. Er zijn kindervoorzieningen zoals een kinderbed en kinderstoel.

Het vakantiehuis is te reserveren voor maximaal 6 personen en 3 tot 5 honden. (Ten minste 3 maar meer in overleg.) Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met 4 eenpersoonsbedden. De badkamer heeft een douche en de ruime keuken is compleet ingericht.

Vanaf het vakantiehuis kun je beginnen aan een lange wandelroute richting het Drents-Friese Wold. Met de auto rijd je er binnen 10 minuten naartoe voor een wandeling door het losloopgebied. Ook het Dwingelderveld ligt op een afstand van 15 minuten rijden.

Vakantiehuis Wapse
Bron: Belvilla
Vakantiehuis Wapse, Drenthe
Bron: Belvilla

Vakantiehuis in Westerbork

Dit heerlijke vakantiehuisje ligt aan de rand van een bos en heide gebied in de Drentse natuur. De ruime tuin bestaat voornamelijk uit gras en wordt omgeven door bomen en begroeiing. Het is niet omheind voor de honden, maar bied voldoende privacy. Onder de overkapping kunnen jullie gezellig buiten zitten.

Het vakantiehuis is te reserveren voor 2 tot 4 personen en 3 honden. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en er staat een tweepersoons slaapbank in de woonkamer. De badkamer heeft een inloopdouche en de keuken is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien.

Vanaf het vakantiehuis kun je inhaken op een gemarkeerde wandelroute door het Reijntjesbos. Het hondenstrand Baggelhuizerplas ligt op een afstand van 25 minuutjes rijden. Het losloopgebied van Boswachterij Gees ligt op een afstand van 20 minuten rijden.

Vakantiehuisje Westerbork
Bron: Natuurhuisje
Vakantiehuisje Westerbork
Bron: Natuurhuisje

Opzoek naar meer inspiratie voor jouw ideale vakantiehuisje in Drenthe?

Neem dan eens een kijkje op één van onze andere pagina’s over Drenthe. Natuurlijk zijn honden welkom! Hier vind je een overzicht met alle artikelen over overnachten in Drenthe mét de hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *